Elever fra 4. – 6. klasse bliver miniforskere i Videnskabsklubben

19. oktober 2021 Uddannelse
Videnskabsklubben. Foto: Lars Svankjær
Videnskabsklubben. Foto: Lars Svankjær

Videnskabsklubben kommer til Sønderborg og slår dørene op for skoleelever i 4.-6. klasse, der vil gå til videnskab efter skole – helt ligesom man kan gå til fodbold, ridning eller spejder. Tilbuddet er gratis, og efterspørgslen er stor blandt børn i Sønderborg.

Eleverne skal gennem syv uger grave sig ned i naturvidenskabens herligt nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg, skriver Videnskabsklubben i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Videnskabsklubben kaldes eleverne, der går til videnskab, for miniforskere. De bliver undervist af ældre elever fra gymnasiet samt elever fra 8. og 9. klasse og undervisningen foregår på Sønderborg Statsskole hver mandag over syv uger i efteråret. De ældre elever har meldt sig frivilligt til at undervise miniforskerne inden for enten mikrobiologi, hvor de blandt andet skal studere det allermindste liv i mikroskop, eller primatologi, hvor de lærer om aber, menneskeaber og evolution.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste forskere og baserer sig på den nyeste viden og forskning inden for hvert emne.

Formålet er at give børn blod på tanden, når det kommer til naturfagene, som alt for mange desværre mister interessen for i folkeskolen, fortæller Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard.

”Vi vil gerne vise børnene, at naturvidenskab kan være hamrende sjovt, og at der er masser af sjov og leg forbundet med naturfagene”, siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som selv er tidligere topforsker og stiftede Videnskabsklubben i regi af Det Unge Akademi, som er et forskerakademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi forsøger at fange dem på et tidspunkt i deres liv, hvor de stadig er åbne over for mulighederne, og hvor nysgerrigheden på verden omkring dem er intakt”, tilføjer hun.

Alle hold starter i ugen efter efterårsferien og de løber frem til december.

Sønderborg Statsskole: Både primatologi og mikrobiologi starter mandag kl. 15.30-17.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk