Elever fra Det Blå Gymnasium klar til den globale verden

27. september 2018 Uddannelse

Det var en festlig dag for 52 elever på Det Blå Gymnasium, da de blev fejret med champagne og kransekage i forbindelse med overrækkelsen af beviser for gennemførelse og bestået 3-timers EU-eksamen.

”Jeg er positivt overrasket over, at så mange unge vælger at bruge deres fritid på at dygtiggøre sig inden for EU, da det umiddelbart kan virke lidt tørt at beskæftige sig med EU’s institutioner og EU’s indflydelse på dansk lovgivning, men det er relevante emner, som fx Brexit, der påvirker os alle”, siger lektor Peter T. Hansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og så pynter eksamensbeviset jo også på gymnasieelevernes CV, så det er win-win”.

Når vi lever i en internationaliseret verden med et tæt samarbejde i EU, giver det god mening at have et indgående kendskab til internationale forhold – og EU i særdeleshed, da der er stor sandsynlighed for, at gymnasieeleverne kommer til at bruge denne viden i fremtiden.

”Alle elever i 2.g får tilbuddet om ekstra undervisning og eksamen i EU-forhold hos os”, siger rektor Dorthe Milling Stjernholm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil gerne understøtte eleverne i at være parate til det fremtidige arbejdsmarked. Mange af dem kommer helt sikkert til at arbejde og bo i et EU-land, og denne eksamen giver dem ekstra viden om EU. Vi har aldrig haft så mange elever på holdet som i år, og det er glædeligt, at eleverne interesserer sig for EU”, siger hun videre.

Det er lektor Peter T. Hansen, der står for den ekstra undervisning af eleverne efter skoletid, hvor de dygtiggør sig om europæiske emner.

Ud over den frivillige undervisning får eleverne også viden om EU i fagene international økonomi og samfundsfag, og også engelskunderviserne inddrager EU og hjælper eleverne med at blive klar til denne eksamen.

Artiklen fortsætter under annoncen

EU-eksamenen er ikke en del af en obligatorisk studentereksamen, men er et særligt bevis, som er udstedt af Business College Syds samarbejdspartner, Reid Kerr College, i Glasgow, Scotland.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...