Elever fra Det Blå Gymnasium satser på regionsmesterskab i Teknologi og Erhvervscase

24. august 2018 Uddannelse

Eleverne fra tekniske gymnasier, HTX rundt om i landet sprudler af gode ideer.

Det viser de hvert år ved eksamen i teknologi, og det samme er gældende for elever fra og handelsgymnasier, HHX, i faget erhvervscase. Igen i år skal de allerdygtigste elever konkurrere på landsplan ved ’DM i Teknologi og Erhvervscase’ om, hvem der har udtænkt nytænkende forretningsplaner eller udklækket de mest geniale og innovative produkter.

Fra hele landet er gymnasieeleverne med – først ved de fem regionale mesterskaber, der finder sted den 5. september, og hernede bliver værtsskolen Rybners Gymnasium i Esbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cecilie Søndergaard og Maja Holm.

Fra Sønderborg er gymnasielærer Camilla Arp vejleder for en gruppe bestående af gymnasieeleverne Cecilie Søndergaard og Maja Holm. De to arbejder med projektet ”Genanvendelse af tekstil”, der handler om at omdanne brugte herrejakker til nye tekstile produkter – fx frakker og nederdele.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Genbrug af tekstil sker kun i meget begrænset omfang i dag, hovedsageligt fordi det er dyrt i arbejdstimer, og fordi tøj er blevet væsentlig billigere i dag, end det var før i tiden”, siger deres coach gymnasielærer Camilla Arp og fortsætter:

“Men de to piger har bl.a. lavet en trendy cottoncoat, de arbejder super selvstændigt, og det de frembringer er drønhamrende moderne og anvendeligt”.

 HTX er kombination af teori og praksis

Bente Lyck-Damgaard, der er rektor for Teknisk Gymnasium Sønderjylland glæder sig til at følge de dygtige elever i konkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores elever fra HTX har en stærk og innovativ profil. Det ses tydeligt ved bl.a. DM i Teknologi og Erhvervscase, hvor eleverne får lejlighed til vise, hvad de virkelig kan, når de kobler teori med kreativ praksis”, siger Bente Lyck-Damgaard i en pressemeddelelse.

“For et par år siden vandt en gruppe af vores elever fra gymnasiet i Aabenraa hele DM i Teknologi med et bud på, hvordan man løser problemet med dårlig håndhygiejne på landets sygehuse. De fire gymnasieelever havde opfundet en særlig toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt 10 hold går videre fra de regionale mesterskaber den 5. september til DM-finalen, der finder sted den 26. september på Børsen i København.

Dommerne ved DM i Teknologi og Erhvervscase er repræsentanter fra det private erhvervsliv i regionerne samt undervisere fra både HHX og HTX.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...