Elever fra Nordborg Slots Efterskole vandt DM i Entreprenørskab

17. april 2019 Uddannelse

Der var fyldt med innovative ideer og niveauet var tårnhøjt, da der tirsdag den 9. april blev afholdt Danmarksmesterskab i Entreprenørskab for grundskoleelever på Koldingshus.

23 hold fra skoler i hele landet havde kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet og det blev elevholdet bag ”Solstick” fra Nordborg Efterskole, der løb med 1. pladsen og titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab.

Vinderne blev gruppen med ideen om en UV-indikator, der kan bedømme, hvornår der er behov for et nyt lag solcreme, og dermed undgå at blive solskoldet eller få hudkræft, skriver Fonden for Entreprenørskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt vildt. Det havde vi slet ikke turde håbe på. Det er fantastisk. Og svært at sætte ord på. Vi er superglade og stolte over, at vi har opnået det her”, lød det fra elevholdet bag ”Solstick”, som godt kunne tænke sig at arbejde videre med ideen.

Elevholdet bag ”Solstick” vandt 10.000 kr. til klassekassen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...