Elever fra Sønderborg Ungdomsskole prøver kræfter med detailbranchen hos fakta i Kløvermarken

13. september 2021 Uddannelse

Det er godt for unge at have et fritidsjob. Så simpelt er det. Forskningen viser, at unge med et fritidsjob får bedre karakterer, har mindre fravær og kommer hurtigere i gang med en ungdomsuddannelse. Derfor skal Coop Crew hjælpe elever i 9. og 10. klasse til at få et fritidsjob.

Erfaringen viser, at de ekstra timer, der bliver lagt i de unges fritid, giver dem struktur, større selvværd og en følelse af ansvar. Flere af de unge får øjnene op for, at mange af de kompetencer de har lært i skolen, rent faktisk kan bruges på arbejdsmarkedet, og dermed kan de se værdien af at tage sig en uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Coop Crew deltager udvalgte unge i et træningsforløb i en lokal fakta-butik. Her får de træning og kompetencer til at arbejde i en detailbutik. Træningen skal være med til at ruste de unge til at komme ud på arbejdsmarkedet og give dem lyst til at uddanne sig.

”I Sønderborg Kommune har vi nogle unge mennesker, som har brug for at komme ud og blive en del af et arbejdsfællesskab og føle sig nyttige et sted. Når man har et fritidsjob, følger der også et ansvar med, og det er et ansvar, der også kan bruges i mange andre sammenhænge. Derfor glæder vi os rigtig meget i Sønderborg Ungdomsskole til at få de unge i gang med Coop Crew”, siger ungdomsskoleleder Ole Rasmussen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Coop Crew er et landsdækkende seksårigt udrulningskoncept, der løber fra 2019-2025. Projektet har en stor bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal sikre unge i 9. og 10. klasse en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem et øget skoleengagement.

I alt vil flere end 3500 unge i 27 kommuner blive en del af projektet.

Projektet er ikke ukendt i regionen. Coop Crew kører allerede i Tønder med gode erfaringer, og nu er det så medarbejdere fra fakta i Kløvermarken, som fra uge 43 står klar til at tage imod 12-16 elever fra Sønderborg Ungdomsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig til at være en del af Coop Crew og til at være med til at motivere unge mennesker til at søge et fritidsjob og måske påvirke deres udvikling i en positiv retning. Jeg håber selvfølgelig, at flere af de unge får mod på et fritidsjob i fakta, da vi mangler gode og stabile servicemedarbejdere”, siger Birgit Smidemann, butikschef i Fakta Kløvermarken.

I løbet af det næste år skal Coop Crew-projektet give mere end 550 unge erfaring med fritidsjob. Det samlede mål er, at minimum 50 procent af de unge som deltager i projektet, efterfølgende får et fritidsjob i Coop eller et andet sted. Derfor får de også hjælp og træning af ungdomsskolen i at lave et CV, skrive en jobansøgning og gå til jobsamtaler, når de har været igennem træningsforløbet hos fakta. Ved projektperiodens afslutning er det hensigten, at Sønderborg Kommune forankrer indsatsen som et fast tilbud til unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Augustenborg, Samfund

Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn

22. marts 2023 Augustenborg

Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet. ”Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler […]

Læs mere...