Elever fra Sønderborg Ungdomsskole prøver kræfter med detailbranchen hos fakta i Kløvermarken

13. september 2021 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

Det er godt for unge at have et fritidsjob. Så simpelt er det. Forskningen viser, at unge med et fritidsjob får bedre karakterer, har mindre fravær og kommer hurtigere i gang med en ungdomsuddannelse. Derfor skal Coop Crew hjælpe elever i 9. og 10. klasse til at få et fritidsjob.

Erfaringen viser, at de ekstra timer, der bliver lagt i de unges fritid, giver dem struktur, større selvværd og en følelse af ansvar. Flere af de unge får øjnene op for, at mange af de kompetencer de har lært i skolen, rent faktisk kan bruges på arbejdsmarkedet, og dermed kan de se værdien af at tage sig en uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Coop Crew deltager udvalgte unge i et træningsforløb i en lokal fakta-butik. Her får de træning og kompetencer til at arbejde i en detailbutik. Træningen skal være med til at ruste de unge til at komme ud på arbejdsmarkedet og give dem lyst til at uddanne sig.

”I Sønderborg Kommune har vi nogle unge mennesker, som har brug for at komme ud og blive en del af et arbejdsfællesskab og føle sig nyttige et sted. Når man har et fritidsjob, følger der også et ansvar med, og det er et ansvar, der også kan bruges i mange andre sammenhænge. Derfor glæder vi os rigtig meget i Sønderborg Ungdomsskole til at få de unge i gang med Coop Crew”, siger ungdomsskoleleder Ole Rasmussen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Coop Crew er et landsdækkende seksårigt udrulningskoncept, der løber fra 2019-2025. Projektet har en stor bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal sikre unge i 9. og 10. klasse en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem et øget skoleengagement.

I alt vil flere end 3500 unge i 27 kommuner blive en del af projektet.

Projektet er ikke ukendt i regionen. Coop Crew kører allerede i Tønder med gode erfaringer, og nu er det så medarbejdere fra fakta i Kløvermarken, som fra uge 43 står klar til at tage imod 12-16 elever fra Sønderborg Ungdomsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig til at være en del af Coop Crew og til at være med til at motivere unge mennesker til at søge et fritidsjob og måske påvirke deres udvikling i en positiv retning. Jeg håber selvfølgelig, at flere af de unge får mod på et fritidsjob i fakta, da vi mangler gode og stabile servicemedarbejdere”, siger Birgit Smidemann, butikschef i Fakta Kløvermarken.

I løbet af det næste år skal Coop Crew-projektet give mere end 550 unge erfaring med fritidsjob. Det samlede mål er, at minimum 50 procent af de unge som deltager i projektet, efterfølgende får et fritidsjob i Coop eller et andet sted. Derfor får de også hjælp og træning af ungdomsskolen i at lave et CV, skrive en jobansøgning og gå til jobsamtaler, når de har været igennem træningsforløbet hos fakta. Ved projektperiodens afslutning er det hensigten, at Sønderborg Kommune forankrer indsatsen som et fast tilbud til unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...