Elever fra Sønderskov-Skolen indspiller deres egen sang

27. januar 2020 Uddannelse

Elever i 7. klasserne på Sønderskov-Skolen kan have musik som valgfag – og de elever, der har det, fik en meget anderledes skoledag i dag, mandag, hvor de havde fået en opgave, som gik ud på at skrive teksten til en sang, sætte musik til den og også indspille den.

“Det har været rigtigt sjovt, fordi vi laver noget anderledes og skal ikke bare sidde i klassen og have dansk og matematik”, siger Maya Alkoori fra 7 klasse til SønderborgNYT.

Laura Werth Jakobsen har også haft en rigtig god skoledag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det sjoveste var at skrive teksten, hvor alle kom med forslag, så vi kunne snakke den på plads”, siger hun.

“Og jeg synes, det er fantastisk vi fik lov til at lave en sang og så indspille den”, siger VincentMelsen Høgh, der også er elev.

Vi – og ikke jeg

Rigtigt mange sangskrivere laver deres sange selv, men sådan skulle det ikke være på Sønderskov-Skolens musikhold.

“Selve processen er vigtig for resultatet og vi gør os umage med at sikre, at alle eleverne er en del af den og dermed også en del af resultatet”, siger Morten Overgaard Dahl, der sammen med sin makker havde rollen som gæstelærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skolen har søgt Koda om penge til det her projekt og vi var heldige, så Koda sendte de to musikere en tur til Sønderskov-Skolen, så vores musikelever kunne få en anderledes oplevelse”, siger lærer Kirsa Wings, der har bemærket, at dagen med de to gæstelærere blev til en virkelig god, kreativ proces.

“Skolen skal byde på sangskrivning og komponering i valgfaget musik – og eleverne skal til eksamen i faget i slutningen af 8. klasse”, siger Kirsa Wings, der kalder dagen med pladeindspilning og gæster i undervisningen for et ekstra krydderi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klogere på Koda

Koda er det sted, hvor tv, radioer, streamingtjenester sender penge hen, når der spilles musik – og Koda sender pengene videre til dem, der har lavet den spillede musik.

Hvor mange penge, der er i at lave musik, blev Sønderskov-eleverne klogere på i en konkurrence, hvor de skulle bruge deres mobil til at svare på spørgsmål om Koda-afgifterne.

“En musiker får en øre hver gang hans eller hendes sang streames påYouTube. Det lyder ikke af meget, men når den er streamet en million gange bliver det til en del”, sagde Morten Overgaard Dahl til eleverne, der så kan overveje, om deres sang skal på YouTube.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk