Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen.

Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og den kan også gøres synlig ved hjælp af eksempelvis ting.

”Men inden man når så langt, så er det vigtigt, at den eller de, som skal med på portrætbilledet, kender deres egen identitet og ved, hvilke roller, de har, når de er med i en gruppe”, siger Nawras Al-Hashimi, som assisterede Maja Nygaard Eriksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den gode læring der er i projektet, det er, at eleverne tænker over deres identitet og også de roller, som de har. De blev mere bevidste om, hvor de ser sig selv og hvordan andre ser dem”, siger han.

Eleverne lærte forskellige kompositioner, som kan bruges.

“Målet er, at de selv skal stille op som modeller og selv komponere billederne”, siger kunstlærer Dorthe Saldern Meier.

Billedet herover er et som Maja Nygaard Eriksen har taget af nogle af eleverne og der viser hver enkelt af eleverne lidt af sig selv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...