Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen.

Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og den kan også gøres synlig ved hjælp af eksempelvis ting.

”Men inden man når så langt, så er det vigtigt, at den eller de, som skal med på portrætbilledet, kender deres egen identitet og ved, hvilke roller, de har, når de er med i en gruppe”, siger Nawras Al-Hashimi, som assisterede Maja Nygaard Eriksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den gode læring der er i projektet, det er, at eleverne tænker over deres identitet og også de roller, som de har. De blev mere bevidste om, hvor de ser sig selv og hvordan andre ser dem”, siger han.

Eleverne lærte forskellige kompositioner, som kan bruges.

“Målet er, at de selv skal stille op som modeller og selv komponere billederne”, siger kunstlærer Dorthe Saldern Meier.

Billedet herover er et som Maja Nygaard Eriksen har taget af nogle af eleverne og der viser hver enkelt af eleverne lidt af sig selv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV. I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget […]

Læs mere...