Elever strømmer til ny Fynshav-efterskole

2. februar 2015 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Til sommer åbner Efterskolen Epos i de bygninger, som tidligere husede Danebod Højskole i Fynshav.

Og Epos ser ud til at få fuldt hus fra starten:

“Siden vi holdt efterskolernes aften i januar, har vi oplevet en sand eksplosion i antallet af indskrivninger. Tidligere har vi ligget stabilt på en til to indskrivninger om ugen. Men den seneste tid har vi modtaget en til to indskrivninger om dagen” siger den begejstrede forstander Mathias Granum.

Ansættelsespanelet. Fra venstre mod højre: Lauge Schøler (Epos' udvælgelseskoordinator), Alea Moreno (kommende forstanderfrue), Mette Østerby (afdelingsleder på Sjølundsskolen), Mia Lilliendahl (bæredygtighedskonsulent), Ditte Sø (tidl. udvælgelseansvarlig for United World Colleges/UWC), Mathias Granum (forstander for Epos), Esben Wilstrup (pædagogisk konsulent), Theis Kamuk Larsen (tidl. udvælger for UWC), Kamilla Friis (tidl. udvælger for UWC), Mads Lunau (forstander for Østerskov Efterskole)

Ansættelsespanelet. Fra venstre mod højre: Lauge Schøler (Epos’ udvælgelseskoordinator), Alea Moreno (kommende forstanderfrue), Mette Østerby (afdelingsleder på Sjølundsskolen), Mia Lilliendahl (bæredygtighedskonsulent), Ditte Sø (tidl. udvælgelseansvarlig for United World Colleges/UWC), Mathias Granum (forstander for Epos), Esben Wilstrup (pædagogisk konsulent), Theis Kamuk Larsen (tidl. udvælger for UWC), Kamilla Friis (tidl. udvælger for UWC), Mads Lunau (forstander for Østerskov Efterskole)

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store elevtilstrømning betyder, at skolen nu har fuldt hus hvad angår drengepladser, og blot har syv ledige pigepladser tilbage.

“Eleverne kommer fra hele landet, og jeg er glad for, at så mange er villige til at rejse efter Epos”, siger Mathias Granum, som mener, at skolens unikke profil – lær gennem leg og spil – forklarer skolens store opland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mathias Granum flyttede fra Odder til Fynshav i starten af januar sammen med sin partner Alea Moreno og deres søn Lucas. Alea Moreno starter i denne uge i sin nye stilling som læge i Sønderborg.

Jeg ville til hver en tid lægge barn til

Da Efterskolen Epos i forrige weekend skulle ansætte lærere, deltog Mette Østerby i det 10-mand store ansættelsespanel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For nogle måneder siden så jeg, at stillingerne til skolens første lærerhold var slået op. Jeg var målløs! Jeg har arbejdet i skoleverdenen i snart 25 år. 10 af dem med udvikling og ledelse. Aldrig havde jeg set så ambitiøst et jobopslag til en lærerstilling. Min nysgerrighed var for alvor vakt”, siger Mette Østerby, som valgte at melde sig som frivillig hjælper i ansættelsespanelet.

 Mette Østerby hjalp med at ansætte lærere til Efterskolen Epos. Hun er til daglig afdelingsleder på Sjølundsskolen, og er tidligere elev på Danebod Højskole, som nu lægger bygninger til Fynshavs nye efterskole.

Mette Østerby hjalp med at ansætte lærere til Efterskolen Epos. Hun er til daglig afdelingsleder på Sjølundsskolen, og er tidligere elev på Danebod Højskole, som nu lægger bygninger til Fynshavs nye efterskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tilbragte hele lørdagen med at overvære undervisning. Alle ansøgere var blevet bedt om at forberede 20 minutters undervisning, som de så skulle gennemføre med udvælgere og nogle af de andre ansøgere som elever. Og niveauet var højt. Rigtigt højt. Undervisningen bar præg af det legende og det kreative. Vi trak snore på kryds og tværs af lokalet for at illustrere pengenes strøm i samfundet, vi talte med birke- og elletræerne, for at kunne repræsentere dem i “arternes parlament”, vi blev klædt på som købmandsdatter i 18-hundredetallet og lærte gennem klædedragten om historie og vi lavede vores eget magic-kortspil om dansk politik, og måtte overveje, hvilken politiker vi ville smide ind i spillet og hvornår. Det var sjovt og nærmest overvældende, og jeg var imponeret over ansøgerfeltet, der ud over deres kreativitet og legende tilgang til undervisning, havde et tårnhøjt fagligt niveau,” fortæller Mette Østerby, som for øvrigt nød at gense Danebod Højskole, hvor hun selv var elev i 80’erne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tilbage er nu for Mathias, som skolens forstander, at træffe de endelige valg og få personale-puslespillet lagt. Jeg oplevede Mathias som et utroligt velovervejet og indsigtsfuldt menneske, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at ligegyldigt hvilket lærerteam han får sammensat, bliver det et stærkt hold på alle måder. Jeg ville til hver en tid lægge barn til”. Fortæller Mette Østerby, som planlægger at tage sin familie med på et kort kursus på Epos til sommer.

Efterskolen forventer at kunne sætte navne på sit lærerteam i løbet af denne uge.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...