Elever på EUC Syd scanner sig Corona-trygt ind når skoledagen begynder

21. november 2020 Uddannelse

I dataafdelingen har de udviklet et program, så skolepraktikeleverne, SKP, fremover stempler ind med studiekortet gennem en kortskanner.

Indstemplingsprogrammet som skanneren kører på, koordinerer med tidsregistreringsprogrammet ”Astrow”, som eleverne dagligt anvender.

Indtil nu har eleverne brugt en fælles computer og dermed fælles tastatur og mus til at stemple sig selv ind og ud.

Med det nye program, kan SKP’ere registrere sig uden at skulle i kontaktflade med andre elever og foreløbig er der sat kortskannere og medhørende skærm og pc op i beklædnings-, auto-, industri-, og i dataafdelingen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det hele virker som det skal, er det det planen at etablere på alle adresser ved EUC Syd.

Mohamad Mosleh der er instruktør i programmering og chef for SKP-dataeleverne, har fulgt dem i processen fra idé til produkt:

“Før Corona havde vi i dataafdelingen en idé om, at vi ville optimere indstemplingsprocessen og her var der tanker om at gøre brug af for eksempel fingerskannere, men da situationen blev, som den er, var det mere oplagt at gøre det hele berøringsfrit”, fortæller Mohamad Mosleh i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kortskannerløsningen og det nye system er selvfølgelig lavet meget sikkert, al data er fuldstændig beskyttet, hvilket er en stor del af uddannelsen i programmering – og udover hygiejne løser kortskanneren også et andet problem.

“Der har været forskellige problemer for eleverne i forhold til at skulle stemple sig ind”, siger Mohamad Mosleh.

“Men det nye system er lavet med udgangspunkt i vores elever og det er brugervenligt, så eleverne undgår de daglige problematikker, der har været tidligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden skanneren blev sat op, er der løbende programmeret optimeringer. Mohamad Masleh fortæller, at til at starte med, måtte eleverne  vente 3-4 sekunder på registrering, men nu er det sådan, at der slet ingen ventetid er. Han vurderer også, at det også en fordel for dem, som ikke har meget it-erfaring, fordi det eneste, de nu skal, blot er at skanne deres studiekort.

Og der er planer om at optimere opsætningen yderligere. Lige nu står opsætningen med en computer og en skanner tilsluttet via USB, men tanken er at opgradere opsætningen med en ”Raspberry-pi”, som er en lille computer. Det vil betyde, at man i princippet kun ville kunne se en skanner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Data-afdelingen på EUC Syd har i det hele taget mange ideer til innovation og hvordan vi kan bruge ny teknologi.

Der har også været tale om mere avancerede projekter, såsom øjenskannere.

Afdelingen står for at lave flere projekter på skolen og også for andre virksomheder.

Blandt andet fortæller Mohamad, at de har lavet et system for vores Teknisk Gymnasium, htx, så der nu er overblik over alle bøger, der bliver udlånt.

Her løser det problematikken, som lærerne støder på, om hvilke elever, der har hvilke bøger – og om de bliver afleveret og til tiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...