Eleverne på Hørup Centralskole skal prøve at ‘køre’ en trucker-simulator

9. august 2022 Uddannelse
Roadshow-trucker. Pressefoto
Roadshow-trucker. Pressefoto

Transportbranchens specialdesignede truck med indbygget lastbil-simulator besøger Hørup Centralskole som en del af et landsdækkende roadshow. Her kan eleverne prøve kræfter med chaufførjobbet og samtidig få viden om mulighederne bag rattet. Roadshowet er en del af kampagnen ’Job i transport’

Den store Mercedes-truck indeholder blandt andet en simulator, der skal give et realistisk billede af oplevelsen bag rattet i en lastbil.

Baggrunden for roadshowet er, at gennemsnitsalderen i den danske godstransportbranche er høj. Samtidig oplever transportvirksomheder i Danmark allerede nu mangel på arbejdskraft. De seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 3500 vognmænd har søgt forgæves efter chauffører de seneste to år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har virkelig gode erfaringer med at komme ud med trucken. Vi oplever, at eleverne synes, at det er en sjov og spændende måde at få kendskab til en branche på. De unge får mulighed for at komme ud af klasselokalet og indenfor i førerhuset og prøve en tur i lastbilen. Det giver dem en mere håndgribelig indsigt i jobbet som chauffør. Også dem, der allerede er afklaret med, hvad de skal efter 9.-10.klasse. Nogle skoler besøger vi nu for sjette gang, og køreplanen fortsætter til og med juni 2024”, siger Magnus Købke i en pressemeddelelse. Han er projektchef i Transportens Udviklingsfond, som sammen med Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond står bag roadshowet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anderledes oplevelse og et særligt budskab

Ud over at prøve kræfter med den populære lastbilssimulator tester eleverne desuden deres viden i quizzer og får brugbar information om jobbet og branchen, som skal være med til at gøre op med fordommene og vise mulighederne i chaufførfaget. Et vigtigt formål i den forbindelse er at bekæmpe det såkaldte uddannelsessnobberi, hvor bestemte uddannelser og jobtyper bliver set som bedre eller mere fine end andre.

Når den store truck turnerer rundt på skolerne, har den et helt særligt budskab med til de unge piger: Der skal flere kvinder i førersædet. I Danmark er det nemlig kun to ud af 100 lastbiler, der køres af en kvinde. Det placerer godstransporten blandt de brancher med færrest kvindelige medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis vi skal ændre synet på lastbilchauffører, der generelt ses som et såkaldt mandefag, skal vi starte helt nede i folkeskolen. De unge piger skal se godstransportbranchen som en mulighed. Der er mange myter om, at kvinder ikke kan køre lastbil. Vi ved, at chaufførjobbet er velegnet til kvinder, og at de kvinder, der arbejder inden for godstransport, betegner det som et arbejde, der passer til deres fysik og øvrige liv”, fortæller Kim René Busch, formand for de to fonde, der står bag kampagnen Job i Transport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...