Eleverne på Sønderskov-Skolen skal flytte brikkerne

14. november 2022 Uddannelse
Pressefoto
Pressefoto

Unge i alderen 10-15 år uddannes til Playmasters – fremtidens unge ildsjæle, når Dansk Skoleskaks Playmaster-kursus kommer til Sønderskov-Skolen den 23. november. De unge Playmasters kan efter kurset organisere læringsaktiviteter med skoleskak for deres kammerater, så flere unge spiller hjernen stærk.

På Playmaster-kurset lærer de unge at arrangere frikvartersskak og hjælpe til på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag før vinterferien, hvor mange unge tager deres første skaktræk og spiller hjernen stærk med skoleskak.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De unge PLAYMASTERS vokser en halv meter på en formiddag, når de lærer metoder og minigames, der bidrager til en mere spændende skoledag på tværs af alder og kultur på deres egne skoler. Og skolerne er selvsagt glade for de dygtige PLAYMASTERS, der gør det sjovere at gå i skole for alle”, siger David Christoffersen i en pressemeddelelse. Han er læringskonsulent i Dansk Skoleskak.

På PLAYMASTER-kurset kommer de unge hurtigt i ilden, og får allerede på kurset ansvar for en hel lektion i en indskolingsklasse – et ansvar, der udvikler alles evner, minut for minut. Alle deltagere går fra dagen med en flot Playmaster t-shirt, som et synligt bevis på et velgennemført kursus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...