Elevråd skal fordele en hel million kroner

20. april 2017 Uddannelse

Det fælles elevråd i Sønderborg Kommune øver sig hvert år i demokratiske processer, når det får 1 mio. kr. til fordeling på skolerne. Fredag kl. 9 indledes årets forhandlinger i Byrådssalen.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, holder åbningstalen.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sønderborg kommune har siden 2011 stillet 1 mio. kr. til rådighed for det fælles elevråd. På et autentisk ElevByrådsmøde skal eleverne selv forhandle sig frem til en fordeling af pengene mellem kommunens 17 folkeskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne lærer betydningen af aktivt at involvere sig i de demokratiske processer, der er kendetegner det danske samfund. De lærer, at de ved at engagere sig gennem forhandlinger selv bidrager til en fordeling af midlerne baseret på behov og gode argumenter.

Forud for dagen i byrådssalen har eleverne gennemgået en workshop med Danske Skoleelever, hvor de har lært om demokratiske principper, retorik og forhandlingsmetoder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...