Elevråd skal fordele en hel million kroner

20. april 2017 Uddannelse

Det fælles elevråd i Sønderborg Kommune øver sig hvert år i demokratiske processer, når det får 1 mio. kr. til fordeling på skolerne. Fredag kl. 9 indledes årets forhandlinger i Byrådssalen.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, holder åbningstalen.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sønderborg kommune har siden 2011 stillet 1 mio. kr. til rådighed for det fælles elevråd. På et autentisk ElevByrådsmøde skal eleverne selv forhandle sig frem til en fordeling af pengene mellem kommunens 17 folkeskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne lærer betydningen af aktivt at involvere sig i de demokratiske processer, der er kendetegner det danske samfund. De lærer, at de ved at engagere sig gennem forhandlinger selv bidrager til en fordeling af midlerne baseret på behov og gode argumenter.

Forud for dagen i byrådssalen har eleverne gennemgået en workshop med Danske Skoleelever, hvor de har lært om demokratiske principper, retorik og forhandlingsmetoder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...