Elitesportsudøvere kombinerer sport med uddannelse i Sønderborg og styrker sig til fremtiden

21. september 2018 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest indgik i juli 2018 endnu et Uddannelsespartnerskab – denne gang med SønderjyskE Herrehåndbold. Fokus er at give elitesportsudøvere mulighed for at kombinere en videregående uddannelse med deres sport på topplan.

I øjeblikket læser tre af håndboldspillerne fra SønderjyskE på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg. Der er tale om målmand Kristian Dahl Pedersen, der læser på 3. semester til byggekoordinator. Højre fløj Christian Jensen, der læser på 3. semester til finansøkonom. Senest er det den svenske målmand Henrik Nordlander kommet til som læser til markedsføringsøkonom på 1. semester.

Henrik Nordlander fortæller om, hvorfor han har valgt at studere samtidig med sin sportskarriere: ”Jeg valgte at starte på markedsføringsøkonomstudiet for at læse en bred uddannelse med flere forskellige muligheder i en civil karriere, som kommer efter håndbold på topplan.”

Som en del af uddannelsessamarbejdet tilbyder Erhvervsakademi SydVest at tage en personlig samtale med spillere og kærester, der ønsker mere viden om uddannelsesmulighederne. Det er her ikke kun tale om mulighederne hos Erhvervsakademi SydVest, men generelt om de uddannelser, der vil være bedst for den enkelte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Nordlander kommenterer videre: ”Det er ikke så nemt at kombinere en håndboldkarriere med studier, men efter at have talt med Peter Schroll fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg om denne mulighed på EASV, synes jeg det var en god ide at investere min fritid fra håndbold på studiet.”

Der vil efter 1 års studie på Erhvervsakademi SydVest være mulighed for overflyttelse til andre akademier, hvis sportskarrieren skulle fortsætte andet steds.

Alle korte videregående uddannelser på Erhvervsakademi SydVest giver mulighed for at overbygning med en professionsbachelor der tager 1,5 år og som ligeledes kan læses på Erhvervsakademi SydVest. Flere uddannelser giver også merit til at fortsætte på universitetet direkte bagefter, hvis den studerende ønsker dette.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...