Elitesportsudøvere kombinerer sport med uddannelse i Sønderborg og styrker sig til fremtiden

21. september 2018 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest indgik i juli 2018 endnu et Uddannelsespartnerskab – denne gang med SønderjyskE Herrehåndbold. Fokus er at give elitesportsudøvere mulighed for at kombinere en videregående uddannelse med deres sport på topplan.

I øjeblikket læser tre af håndboldspillerne fra SønderjyskE på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg. Der er tale om målmand Kristian Dahl Pedersen, der læser på 3. semester til byggekoordinator. Højre fløj Christian Jensen, der læser på 3. semester til finansøkonom. Senest er det den svenske målmand Henrik Nordlander kommet til som læser til markedsføringsøkonom på 1. semester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Nordlander fortæller om, hvorfor han har valgt at studere samtidig med sin sportskarriere: ”Jeg valgte at starte på markedsføringsøkonomstudiet for at læse en bred uddannelse med flere forskellige muligheder i en civil karriere, som kommer efter håndbold på topplan.”

Som en del af uddannelsessamarbejdet tilbyder Erhvervsakademi SydVest at tage en personlig samtale med spillere og kærester, der ønsker mere viden om uddannelsesmulighederne. Det er her ikke kun tale om mulighederne hos Erhvervsakademi SydVest, men generelt om de uddannelser, der vil være bedst for den enkelte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Nordlander kommenterer videre: ”Det er ikke så nemt at kombinere en håndboldkarriere med studier, men efter at have talt med Peter Schroll fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg om denne mulighed på EASV, synes jeg det var en god ide at investere min fritid fra håndbold på studiet.”

Der vil efter 1 års studie på Erhvervsakademi SydVest være mulighed for overflyttelse til andre akademier, hvis sportskarrieren skulle fortsætte andet steds.

Alle korte videregående uddannelser på Erhvervsakademi SydVest giver mulighed for at overbygning med en professionsbachelor der tager 1,5 år og som ligeledes kan læses på Erhvervsakademi SydVest. Flere uddannelser giver også merit til at fortsætte på universitetet direkte bagefter, hvis den studerende ønsker dette.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...