En mor til to er meget skuffet over Sønderborg Friskole

5. april 2016 Uddannelse

Dengang Sønderborg Friskole havde travlt med at få skrevet elever ind, så det var muligt at starte skolen op på en fornuftigt antal, var Tanja Hansen en af de forældre på Ahlmann-Skolen, der blev rådet til at flytte sin søn over på den noget mindre friskole.

Sønderborg Friskole.

Sønderborg Friskole.

“Ahlmann-Skolen havde en pædagog, der har kendt min søn siden 2012 og hun sagde i en samtale med mig, en socialrådgiver, en psykolog og Ahlmann-Skolen, det ville være bedst for min søn, der har nogle udfordringer, hvis han fulgte med hende til Sønderborg Friskole”, siger Tanja Hansen til SønderborgNYT.

Tanja Hansen har endnu et barn, som hun selvfølgelig også rykkede med over på den nye friskole.

Det sårbare barn blev smidt ud

“I en samtale på friskolen fik jeg at vide, det glimrende med begge mine børn. Men en uge senere fik jegmeldingen om, at min sårbare søn skulle stoppe. Og det skulle være her og nu”, siger Tanja Hansen. Hun bad friskolens konstituerede leder om at få en frist, så hun kunne finde et andet skoletilbud til ham.kkc

“Men det var kun muligt, hvis jeg selv mødte på friskolen og tog mig af ham i skoletiden”, siger Tanja Hansen. Set i lyset af, hun selv går på skole, så var det ret umuligt.

“Samme dag kom min søn hjem fra skole. De havde sagt, at jeg havde bedt ham komme hjem”, siger den rystede mor.

Tanja Hansen tog begge sine børn ud af Sønderborg Friskole og samtidig var der flere forældre, der trak deres børn ud.

Hængt ud på SønderborgNYT

I en kommentar til en artikel på SønderborgNYT skriver den nyudnævnte skoleleders mand, Tony Reinkvist:

“Hr. Frank Kristensens ekskone havde et barn på skolen, som desværre var for krævende for skolens medarbejdere, driften af skolen og de andre elever”.

SønderbogNYTs nye logo

“Faktisk havde jeg forventet, at Sønderborg Friskole havde tavshedspligt og ikke fortalte om de enkelte elever til folk udenfor skolen, men det har de så ikke, kan jeg se”, siger Tanja Hansen.

Hendes bortviste søn er i dag på en specialskole, hvor han trives og den anden er igen “hjemme” på Ahlmann-Skolen.

“Og på Ahlmann-Skolen har de sagt, at min søn var kommet bekymrende langt bagud i tiden på friskolen”, siger Tanja Hansen. Og det var netop det med undervisningen, som flere forældre tidligere satte store spørgsmåltegn ved.

Læs mere om Sønderborg Friskole HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk