Enhedslisten klar med suppe og udviklingplan for yderområder

2. juni 2015 Sundeved

Torsdag kan kan du få en smagsprøve på Enhedslistens suppekøkken hos tre lokale folketingskandidater i Apotekerhaven ved Borgen i Sønderborg. Suppen serveres af Henning Hyllested, Anders K. Brandt og Jens Bundgaard Nielsen, for med et glimt i øjet at vise, hvad afvikling betyder for en by og en landsdel.

“Folk i Sønderborg skal have noget at varme sig ved, og vi har både varm suppe og et nyt forslag til udvikling af yderområderne”, siger kandidat Henning Hyllested fra Esbjerg, som til daglig er ordfører for Landdistrikter og Øer, Transport samt turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Brandt vil i Folketinget og sætte fokus på landdistrikerne.

Anders Brandt vil i Folketinget og sætte fokus på landdistrikerne.

“Vores landsdel skal blomstre, og det peger vi på en række konkrete muligheder for. F.eks. udflytning af statslige arbejdspladser, når nu vi har tabt så mange af de offentlige arbejdspladser, vi tidligere havde”, siger Henning Hyllested i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er mærkbart på alle områder for en by som Sønderborg, når virksomheder lukker og seminariet, kasernen og dele af det lokale sygehus samtidigt forsvinder. Ingredienserne i en fremtidig udvikling, mener jeg, skal være etablering af grønne jobs og et bæredygtigt landbrug. Og så er det helt afgørende, at borgerne selv inviteres med til at idéudvikle på en fælles fremtid for deres egen by og kommune”, siger Jens Bundgaard Nielsen, der også er opstillet for Enhedslisten i Syd- og Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den kollektive transport skal forbedres, både med timedrift på toget og færgen til Fyn. Jernbanen til Tønder skal genoprettes og ligeledes er jernbanen til havnen i Åbenrå vigtig for godstransport. På landet skal landsbybusser afløse store busser og give dør til dør muligheder. Borgerne på landet skal selv lede landsbybusser og andre lokale opgaver”, siger Anders K. Brandt opstillet for Enhedslisten og medlem af byrådet i Sønderborg. Finansieringen på landet er afgørende for hele Danmark for på landet er der innovation og vilje til udvikling, tilføjer Anders K Brandt

Artiklen fortsætter under annoncen

Enhedslisten har netop fremlagt et udspil for udvikling i landdistrikterne, der også foreslår:

*     Grønne investeringer der kan skabe mere grøn beskæftigelse

*     Flere og bedre kollektive transportløsninger til landdistrikterne.

*     Bredbånd skal udbredes til landdistrikterne

*     Liv og demokrati i landdistrikterne

*     Kommuner skal kunne skabe arbejdspladser

*     Bæredygtighed og beskæftigelse i landbrug og fiskeri

*     En samfundsbank til landdistrikterne

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk