FV22: Enhedslistens Johanna-Maria Precht er for klimaet og imod grænsekontrollen

5. oktober 2022 FV22

Smukt ser det ud, når man står ved kysten og skuer over Flensborg Fjord eller Lillebælt. Mange turister kommer hvert år til vores kommune for at nyde strandlivet og havet.

”Men det skønne billede bedrager. Under havoverfladen ligger en iltfattig gold ørken, som ikke længere levner plads til havdyr- og planter. De er blevet kvalt i det kvælstof, som for 70 procents vedkommende stammer fra landbruget. Landbruget skal omstilles til et natur- og miljøbevarende erhverv – det vil jeg kæmpe for i Folketinget”, siger Johanna-Maria Precht, som er folketingskandidat for Enhedslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Her i grænselandet ynder vi at dreje landkortet 180 grader og se langt ind i Tyskland og andre mellemeuropæiske lande. Et godt samarbejde i Euroregionen Sønderjylland-Schleswig giver vores kommune ’grænseløse’ muligheder og en vitalitet som på ingen måde ligner en trist fortælling om et stillestående udkantsområde. Den nu 6½ år lange ’midlertidige’ grænsekontrol skal derfor afskaffes. Politiet skal igen selv vurdere, hvor og hvordan forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet giver mest mening”, siger kandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kollektive transport er en vigtig faktor, når vi skal nedbringe CO2-udledningen og redde vores klima.

”Det kræver, at vi massivt investerer i skinner, jernbanestationer og togafgange, så mange flere mennesker ser toget som et attraktivt alternativ til bilen eller flyet. Jeg vil i Folketinget arbejde for, at vi får timedrift til og fra Sønderborg mod København og en væsentlig smidigere offentlig transport tværs over grænsen til Flensborg”, siger Johanna-Maria Precht.

”Desuden vil jeg kæmpe for en afskaffelse af ghettoloven og bevarelse af de almene boligområder – i min hjemby, Sønderborg, og i resten af landet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk