Erhvervsakademiet fejrer fødselsdag

25. september 2018 Uddannelse

Glem alt om dyre receptioner, skåltaler og VIP-gæster. Erhvervsakademi SydVest, EASV, fejrer 10-års fødselsdag i al vestjysk beskedenhed med kagemand til studerende og ansatte.

Det er en stærk og kampklar fødselar, der den 1. oktober fejrer sin første runde fødselsdag. Siden starten for 10 år siden er EASV vokset fra små 500 fuldtids- og 900 deltidsstuderende til flere end 1200 fuldtidsstuderende og knapt 3000 på deltid.

Nødvendig for områdets unge og virksomheder

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har bevist, at vi er en nødvendig videregående uddannelsesinstitution, som er med til at fastholde unge i Syd- og Sønderjylland og give dem et varieret udbud af erhvervsrettede, videregående uddannelser. Dermed er vi også med til at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder her i vores del af Danmark. Det gælder i høj grad også for vores efteruddannelser, der hvert år opkvalificerer tusindvis af medarbejdere til gavn for virksomhederne fra Esbjerg i vest til Sønderborg i øst”, siger bestyrelsesformanden for EASV, Johanne Gregersen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har selv været med næsten hele vejen som bestyrelsesformand, nærmere bestemt i ni et halvt år.

“De første fem år var præget af stor usikkerhed, fordi ingen vidste, om EASV og landets øvrige otte erhvervsakademier, ville få lov til at overleve. Jeg tror, det lærte os at kæmpe hårdt for det, vi tror på. Nemlig at videregående uddannelser og efteruddannelser, der bliver gennemført i tæt samarbejde med virksomhederne, er nødvendige for at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft og sikre væksten i vores del af Danmark”, siger Johanne Gregersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle vil måske mene, at kampen og indsatsen berettiger til at fejre den runde fødselsdag med pomp og pragt, men sådan bliver det ikke, forklarer bestyrelsesformanden.

“Vi vil gerne fejre dagen sammen med dem, der gør akademiet levedygtigt i det daglige, nemlig de studerende og de ansatte. Og så skal der jo heller gøres større nummer ud af det end højest nødvendigt. Det er jo trods alt kun 10 år, og vi satser på, der kommer mange flere”, siger hun med sund vestjysk beskedenhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyhed på vej omkring efteruddannelser

Johanne Gregersen fortæller desuden, at EASV om kort tid vil løfte sløret for en yderligere styrkelse af de erhvervsrettede efteruddannelser i Syd- og Sønderjylland. Hvad det helt konkret indebærer, vil hun dog ikke fortælle endnu.

“Men det bliver et naturligt skridt i den fortsatte udvikling af vores allerede stærke efteruddannelsestilbud til områdets virksomheder. Vi er sat i verden for at dække deres behov for kvalificeret arbejdskraft, og det kommer vi til at kunne i endnu højere grad fremover”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Samfund, Sønderborg

Borgerblikket – nu kan du følge dine Jobcentersager

29. november 2021 Samfund

For et år siden har kommunerne givet borgerne adgang til egne data på otte udvalgte sagsområder i det tilbud, der hedder Borgerblikket. Nu skydes anden etape i gang så man som borger nemt og hurtigt kan se udvalgte data om sine sager og indsatser på borger.dk. Anden etape går i luften den 1. december og […]

Læs mere...