Erhvervsakademi SydVest indvier mobilt prototypeværksted

15. april 2016 Uddannelse

På Erhvervsakademi SydVest er et nyt mobilt prototypeværksted med 3D-printer, CNC-fræser, søjleboremaskine og

” width=”300″ height=”200″ /> Peter Jørgensen kiggede indenfor hos EASV med en check, som Jesper Axelsen tager imod.

laserskærer blevet indviet og taget i brug. Formålet med det rullende værksted er at samle studerende og lokale virksomheder om at udvikle prototyper og skabe nye ideer.

I fremtiden bliver det nemmere for lokale virksomheder i Syddanmark at udvikle prototyper og nye produkter inden for produkt-, tekstil- og grafisk design. Erhvervsakademi SydVest har netop indviet deres mobile prototypeværksted, som består af en varevogn med arbejdsplads, CNC-fræser, 3D-printer, laserskærer, folieplotter og søjleboremaskine.

Prototypeværkstedet er blevet støttet af primært lokale virksomheder: SE vækstpulje, Qubiqa, Danfoss, Linak, Ellegaard, OJ Electronics samt Kopenhagen Fur. Peter Jørgensen fra SE vækstpulje overrakte på indvielsesdagen en check på 100.000 kr. til støtte af projektet og han fremhævede samarbejdet mellem Erhvervsakademi SydVest og de lokale virksomheder, som en af begrundelserne for, hvorfor SE Vækstpulje vælger at støtte det mobile prototypeværksted.

Værksted på hjul giver fleksibilitet

Det mobile prototypeværksted har base på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg. Her håber campuschef Jesper easvAxelsen dog ikke at varevognen holder ret tit.

“Vi håber at rigtig mange virksomheder har lyst til at samarbejde med vores studerende og få løst nogle af de opgaver, som de ikke selv har ressourcer til. Det kan f.eks. være en produktionsvirksomhed, som gerne vil afprøve en ny idé. Med hjælp fra vores prototypeværksted, undervisere og studerende løser vi i samarbejde med virksomheden den aktuelle udfordring”, siger Jesper Axelsen i en pressemeddelelse.

Fordelen ved at gøre prototypeværkstedet mobilt er den fleksibilitet det giver for virksomhederne. Virksomhederne kan blive hjemme hos sig selv, hvor de har deres medarbejdere, produkter og ideer. Samtidig er det nemt at hente medarbejdere, der har en særlig viden.

Studerende allerede i gang

De studerende på Erhvervsakademi SydVest glæder sig også over det nye værksted. På DSC02165professionsbacheloruddannelsen i Design & Business har de studerende allerede testet flere af maskinerne og designet dørskilte og bygget prototyper i værkstedet.

De studerende, der læser Design & Business er glade for at Erhvervsakademi SydVest prioriterer, at de studerende skal lære at betjene og bruge de nyeste maskiner og teknologier.

“Det giver os en god læring, når vi får lov til at føre vores ideer ud i livet, fra tegning til færdig prototype. Samtidig er nemmere at få feedback fra potentielle brugere, når de kan se og mærke det design vi gerne vil have dem til at købe i fremtiden”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk