Erhvervsakademiets rektor glæder sig over fremgang i antallet af kvote 2-ansøgere

17. marts 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Her i marts er der 343 kommende studerende, som har søgt ind på Erhvervsakademi Sydvest, EASV, via kvote 2 og i forhold til sidste år, så er det en stigning på 76 ansøgere og det glæder rektor på EASV i Sønderborg.

“I Sønderborg har vi en fremgang på omkring 20 procent og det er jo herligt, når vi tænker på, at vi sidste år -for første gang nogensinde – oplevede et fald i antallet af kvote 2-ansøgniger”, siger rektor Henrik Larsen til SønderborgNYT.

I erhvervslivet står virksomhederne og venter på datamatikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så det er jo dejligt, der er en stigning på 40 procent- det svarer til 15-16 stykker – i antallet af unge, der søger ind på netop datamatikeruddannelsen”, siger Henrik Larsen og tilføjer, at markedsføringsøkonom også kommer op og køre.

“Den var der slet ingen, der søgte ind på sidste år”.

Til sommer kommer kvote 1-ansøgningerne og rektor Henrik Larsen regner med, at EASV i Sønderborg i alt kommer op omkring 140 til 150 ansøgere.

Erhvervsakademi SydVest har afdelinger i Sønderborg, Esbjerg og Tønder.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Sydtrafik skifter snart over til sommerkøreplanen

18. juni 2024 Erhverv

Søndag den 30. juni er første dag med ændrede køreplaner for alle Sydtrafiks busser, der har tradition for at introducere nye køreplaner den sidste søndag i juni. I år sker der en del ændringer og i Sønderborg Kommune er det lokalruterne, du skal holde øje med. Den gratis turistrute på Als 709 får en lille […]

Læs mere...