Erhvervsakademiets rektor glæder sig over fremgang i antallet af kvote 2-ansøgere

17. marts 2023 Uddannelse

Her i marts er der 343 kommende studerende, som har søgt ind på Erhvervsakademi Sydvest, EASV, via kvote 2 og i forhold til sidste år, så er det en stigning på 76 ansøgere og det glæder rektor på EASV i Sønderborg.

“I Sønderborg har vi en fremgang på omkring 20 procent og det er jo herligt, når vi tænker på, at vi sidste år -for første gang nogensinde – oplevede et fald i antallet af kvote 2-ansøgniger”, siger rektor Henrik Larsen til SønderborgNYT.

I erhvervslivet står virksomhederne og venter på datamatikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så det er jo dejligt, der er en stigning på 40 procent- det svarer til 15-16 stykker – i antallet af unge, der søger ind på netop datamatikeruddannelsen”, siger Henrik Larsen og tilføjer, at markedsføringsøkonom også kommer op og køre.

“Den var der slet ingen, der søgte ind på sidste år”.

Til sommer kommer kvote 1-ansøgningerne og rektor Henrik Larsen regner med, at EASV i Sønderborg i alt kommer op omkring 140 til 150 ansøgere.

Erhvervsakademi SydVest har afdelinger i Sønderborg, Esbjerg og Tønder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Augustenborg, Samfund

Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn

22. marts 2023 Augustenborg

Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet. ”Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler […]

Læs mere...