Erhvervspraktikant hjalp Alsions scenemester med teknik og scenebygning

7. maj 2022 Uddannelse
Anne Møller har haft en spændende uge i Koncertsalen
Anne Møller har haft en spændende uge i Koncertsalen

Det er ikke hver dag, at en ottendeklasses elev vælger at rejse over 200 kilometer for en uges obligatorisk erhvervspraktik. Det er, ikke desto mindre, hvad 15-årige Anne Møller fra Bjerringbro har gjort for at stille sin nysgerrighed indenfor lydteknik og sceneopsætning ved store koncerter. Det har, i den forbindelse, været en helt oplagt mulighed for Anne Møller at takke ja til muligheden for at følge Koncertsalen Alsions scenemester, Martin Nørbæk, i denne uge. Kontakten til Martin Nørbæk er blevet skabt efter et aktivt benarbejde fra Anne Møller selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde et projekt med teater og musicals i skolen, og jeg blev bare så hurtigt bidt af det tekniske. Derfor tog jeg kontakt til en af dem, der stod for lyd og lys – og som samtidig er far til en anden elev på skolen – og han hjalp mig videre, så jeg til sidst fik en aftale i hus med Martin Nørbæk. Det var et skud mod stjernerne, men det skader jo ikke at tage chancen”, fortæller Anne Møller til SønderborgNYT.

I denne uge, har Anne Møller allerede oplevet en stor variation af arbejdsopgaver. Udover opsætningen til den store åbningskoncert med FolkBaltica, har det lydtekniske hold også været i Frederikshavn for at sætte lyd op til Shubidua Musical. Heino Hansen har også lige fået en hånd med indenfor lydkunsten ved hans optræden i Alsion, og ugens program byder endvidere på en jazz koncert, inden erhvervspraktikken slutter for Anne Møller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag aftens store forestilling med Folk Baltica bød også på en helt særlig udfordring for lydteknikerne, fordi de skulle teste et helt nyt mikrofonsystem, som endnu ikke er kommet på markedet. Til det har Anne Møller kun at sige:

“Det er et vildt godt system, der skaber et meget bedre lydunivers og en særlig lydoplevelse, som jeg er vildt glad for at have været med til at sætte op”.

Anne Møller bor hos en veninde til familien indtil på søndag, hvor turen går tilbage til Bjerringbro./ds

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...