Erik Lauritzen savner en plan for havnebyggeriet

18. april 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådet har tidligere i enighed erklæret, at der skal etableres et multikulturhus på en angivet placering på havnen. Byrådet forpligtede sig i sin tid på en ramme på 60 mio kr.

Denne ramme er senere blevet til ca 93 mio. kr. og beløbet er indregnet i anlægsbudgettet for 2013 og overslagsårene. Her er ligeledes indregnet væsentlige beløb til vej og kaj anlæg.

Vi skal have mere konkret havneplan, siger Erik Lauritzen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Multikulturhuset er tænkt til at huse hovedbibliotek samt diverse andre institutioner og foreninger. Men Socialdemokraterne mener ikke at det er vedtaget hvilket byggeri der ønskes. Herunder spørgsmålet om hvorvidt pakhuset skal renoveres og indgå i multikulturhuset. Imidlertid er det det der tilsyneladende projekteres ud fra.

– Der foreligger ingen vedtaget plan for flytning og omstrukturering af biblioteket. Der er ingen endelige afklaringer på hvilke andre aktiviteter der kan/skal flyttes til multikulturhuset. Der er lavet grove overslag på byggeri der tilsyneladende præcis holder sig indenfor det budgetterede. Der er uafklarede spørgsmål mht parkeringsforholdene på havnen og om hvem der skal betale, siger Erik Lauritzen der er borgmesterkandidat for Socialdemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har netop anvendt 11 mio kr af rammen til at erhverve grundstykket med Ewers Pakhus.

– Vi ønsker samtidig at få et langt bedre overblik og en plan for de nødvendige investeringer i infrastrukturen i hele sønderborg by. Dette for at have et bedre grundlag for at vurdere hvilke kommende projekter vi som kommune kan løfte. Med erfaring for at større byggeprojekter i de senere år er løbet løbsk og byrådet har følt sig tvunget til at efterbevillige store beløb så ønsker vi at have lidt fastere grund under fødderne, siger Erik Lauritzen.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...