Erik Lauritzen: SF’s udmelding betyder forhandlinger med hele byrådet

1. juni 2013 Debat

Socialdemokraternes borgmesterkandidat Erik Lauritzen skriver:

Jeg har noteret mig, at der med SFs udmelding af flertalsgruppen i Byrådet foreligger en helt ny situation.

Borgmesteren har ikke længere et sikkert flertal bag sig, hvilket naturligvis er en  beklagelig og alvorlig situation for kommunen og borgerne.
I socialdemokratiet forventer vi, at den nye situation må betyde, at vi det sidste halvår af valgperioden vil se, at hele byrådet inddrages i alle beslutninger. Såvel i Byrådet som i udvalgene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så tæt på et valg mener jeg ikke, det er hensigtsmæssigt at foretage omkonstitueringer og derved bringe yderligere uro i udvalgene og hos forvaltningen.

Selvom valgkampen er startet, så handler det altså om at sikre stabil drift. Til gengæld er det jo godt, at vælgerne meget snart skal sammensætte et nyt byråd. Når det er sket, håber jeg, vi går ind i en ny tid med bredt samarbejde.

Det er altafgørende, at der kan etableres et bredt og mere stabilt flertal. Det ligger mig meget på sinde

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...