Erik Lorenzen: På sigt kan der ske skolelukninger

5. oktober 2013 Debat

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

På intet tidspunkt har jeg sagt, at der ikke skal være ro om skolestrukturen i de kommende år. Vi har vores egen Fremtidens skole og den ny skolereform der skal implementeres og det skal der være ro til.

Erik Lorenzen vil støtte lokalsamfund - men er der ikke liv, så kan skoler risikere at blive lukket.

Erik Lorenzen vil støtte lokalsamfund – men er der ikke liv, så kan skoler risikere at blive lukket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis prognoserne holder og det har de gjort indtil nu og  der inden for en årrække på 8-10 år  sker et fald 2000 elever i folkeskolen, så forholder jeg mig realistisk til dette.

I det store fald er der endda  indregnet at der foretages understøttende udvikling af lokal områderne.

Derfor har jeg udtalt, at der på sigt kan komme flere skolelukninger, hverken hvor eller  hvornår.

Jeg forholder mig til, at kommer elevtallet på en skole ned på et niveau, der hverken er fagligt eller socialt ansvarligt, vil jeg træffe beslutning om de nødvendige strukturelle tilpasninger. Erik Lauritzen kritiserer mig for ikke at støtte op om lokalsamfundene og skolerne. Han siger,  at der i nogle år skal være ro om den struktur vi har.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det ren valgkamp  med risiko for et løftebrud fra hans side?

Jeg siger intet om, at jeg ikke vil støtte op om lokalsamfundene, som i øvrigt  kan være rigtig velfungerende, også der hvor skolen er lukket for mange år siden. Se bare landsbyen Skelde på Broagerland, et område hvor rigtig mange børnefamilier har etableret sig,  og det  selv om der er fem km. til børnehave og skole.

Der er så mange andre ting, der har betydning for et lokalområdes trivsel og udvikling. Det være sig  ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel, et velfungerende foreningsliv eller huspriser der gør, at førstegangskøbere har mulighed for at købe sig i eget hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan ikke med kommunale midler holde liv i et område, der ikke selv vil det.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...