Ernæring og Sundhed på EUC Syd bruger video gennem eksamensopgaverne

4. april 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

EUC Syd og resten af landets skoler er for tiden udfordrede, da undervisningen skal omstilles til en ny digital virkelighed. Det har især været en udfordring på erhvervsuddannelserne, hvor man skal kombinere teori og praksis på nye måder. På EUC Syd ser det dog ud til at lærere og elever takler det i fællesskab.

Birgit Elly Heise er elev på ernæringsassistentuddannelsen og har skullet omstille sig til en ny virkelighed, da hun nu pludselig skal følge undervisningen hjemmefra – og samtidig har to børn gående hjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Birgit Elly Hansen sætter ord på udfordringerne:

“Det er teknikken og det at have to børn hjemme samtidig med, at man har en del at se til med skolen. Det er lidt hårdt med uvisheden, da der nogle gange er masser at lave, hvor der andre gange ikke er meget at se til. Så man skal virkelig være omstillingsparat. Og med de udsigter, der er i dag, vil en svendeprøve forløbe med at bestilling af mad foregår online. Vi skal så løbende tage billeder af maden vi laver, den skal anrettes og så fremstilles over video, og så vil man kunne præsentere maden overfor vores censor og lærer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ernæringseleverne logger hver dag på skolens server for at tilgå WinFood, som er et program eleverne bruger til at lave kostberegninger af energi, kalorier osv.

“Det er lidt hårdt, når man ikke er vant til at arbejde med digitale programmer med videoer og andet online indhold. Man trækker lidt på nogle tråde, man normalt ikke trækker på”, forklarer Birgit Elly Heise i en pressemeddelelse.

Birgit Elly Heises faglærer i ernæring og sundhed, Maria Vendelbo Madsen, kan også sagtens se, at der er en række udfordringer forbundet med, at undervisningen er blevet omstillet til at foregå online:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I forhold til vores fag, hvor det praktiske foregår som tilberedning af sunde, velsmagende og præsentable måltider, kan det i stor udstrækning godt udføres hjemme i elevernes egne, private køkkener. Der er den ulempe, at du som underviser, ikke kan følge med i alle processer undervejs, og dermed ikke komplet overskue om eleverne anvender f.eks. de korrekte teknikker og korrekt hygiejne. Det tekniske resultat af maden kan man ofte gennemskue, men jo ikke smagen, hvor jeg må nøjes med elevens egen faglige og sensoriske vurdering”, siger Maria Vendelbo Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Vendelbo Madsen ser dog positivt på hele processen med lukningen og at skulle omstille sig til en ny digital virkelighed. Her fokuserer hun især på den fælles indsats, som ydes på EUC Syd for at imødekomme udfordringerne:

“Hvor der er vilje er der vej, og både skolen, eleverne, jeg selv og lærergruppen i det hele taget har set løsninger i stedet for begrænsninger. Det er nok ikke sidste gang, vi står i en udfordrende situation i livet, og så er det rart at opleve og fremover huske på, at der  – næsten – altid kan findes et middel og en udvej, hvis man leder”, siger Maria Vendelbo Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...