Et skridt tættere på byggeriet af biogasanlæg

23. august 2017 Sundeved

Der har i rigtigt lang tid været gang i arbejdet med, at der kommer et biogasanlæg i Sønderborg, som betyder, der kan udvindes grøn gas til blandt andet de lokale busser.

“Og et biogasanlæg bruger både gylle og biologisk affald til gasudvindingen, så det er fint i tråd med ProjectZero-visionen”, siger borgmester Erik Lauritzen på et pressemøde, hvor Nature Energy og landbruget skrev under på en samarbejdsaftale, der handler om forprojektet til et biogasanlæs ved Glansager.

“Og der er planer om, at vi også bygger et anlæg mere i Sønderborg kommune og det skal ligge tættere på Aabenraa. Så et anlæg på Als og et på den jyske side”, siger formanden for Nature Energys bestyrelse, Peter Gæmelke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biogasanlæggene skal være aktieselskaber og Natur Energy vil have de 51 procent af aktierne.

“Resten skal gerne være hos lokale landmænd og andre investorer, der ser en mening i at have en grøn profil”, siger Peter Gæmelke. En del af pengene kan komme fra kreditforeninger og andre lån.

Inden der tages et spadestik vil Natur Energy sikre sig aftaler, så 80 til 90 procent af den biomasse, der skal til for at gøre anlæggene til en god forretning, er i hus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...