EU-forbehold vaccinerer mod bøde-inddrivelser

16. december 2013 Uncategorized

Danske bilister i for eksempel Flensborg kan godt regne med, at der går nogle år, inden de bliver tvunget til at betale mindre bøder, som de får på grund af parkering eller for at køre for hurtigt i den tyske by ved fjorden. Hvis de ikke bliver taget på fersk gerning, kan de nemlig godt glemme alt om bøden, når de kommer hjem skriver Flensborg Avis.

Grænsen beskytter begge sider mod bødeinddrivelser.

Grænsen beskytter begge sider mod bødeinddrivelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden er, at Danmark ikke er med i det såkaldte EUCARIS-samarbejde, der blandt andet udveksler data om ejere af køretøjer. Det er et samarbejde, der blev udvidet til at gælde næsten hele EU i 2011. I år har de nationale parlamenter sanktioneret ordningen – det skete i Tyskland i april.

Men det EU-skeptiske Danmark har et retsforbehold inden for EU. Og det dækker også samarbejdet om udveksling af denne slags informationer. Ud over Danmark er det kun Storbritannien og Irland, der ikke er med i samarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mankoen på oplysninger går begge veje. Dansk politi kan heller ikke via EUCARIS finde frem til en tysk bilejer, der står til en bøde.

– Hvis det er alvorlige sager, finder vi frem til den pågældende – og det gælder også den anden veje, siger Allan Nyring fra Rigspolitiet i København til Flensborg Avis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Den internationale skole er indstillet til SEVERIN-PRISEN

16. september 2021 Uddannelse

Den internationale skole i Sønderborg med 168 elever vil gerne være mere synlige. Derfor oprettede skolen for et år siden en Facebookside, som nu er indstillet til SEVERIN-PRISEN 2021. For Sønderborg International School er det vigtigt, at forældre og andre interesserede kan følge med i børnenes hverdag på skolen. Derfor producerer de ældre klasser selv […]

Læs mere...