EUC Syd åbnede dørene til alle deres uddannelser

2. december 2021 Uddannelse

Torsdag eftermiddag var det åbent hus på EUC Syd, så unge mennesker kunne kigge indenfor og så et glimt af alle de fremtidsmuligheder, som skolen baner vejen til.

“Og drømmer man om at blive it-supporter eller datatekniker, så er EUC Syd stedet, hvor man bliver rigtigt godt klædt på til at kunne klare sig i erhvervslivet”, siger Ivan Jensen, som underviser på Data & Kommunikation. Han fortæller, at på it-uddannelserne får eleverne hånd på alle processerne.

“De faglige niveau er virkeligt højt og vi underviser i det, som Dansk Industri både beder om og også efterspørger”, siger Ivan Jensen. Han fortæller, der er mange andre uddannelser på skolen, som også er spændende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mange unge og også forældre, som tror, at den eneste vej til gode job og tryg fremtid, den går via et gymnasium.

“Men det er en fordom og gymnasierne er jo til dem, der vil tage en af de lange uddannelser på universitetet”, siger Ivan Jensen.

EUC Syd byder også på uddannelser indenfor beklædning – og der kan man blive skrædder, starte sin egen systue eller designe tøj. Nogle vælger at at læse videre på designteknolog-uddannelsen.

Og har man mod på at køre til Haderslev for at gå på EUC, så er struktør-uddannelsen en mulighed, hvor der er garanti for praktikplads – og lige nu mangler der ret mange praktikelever.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som struktør skal man vælge speciale på det sidste skoleforløb og den ene mulighed er brolægger. En anden er anlæg, hvor man skal arbejde med kloakker og belægninger. Og den tredje er byggeri, hvor man kommer til at bygge store mure og lignende”, siger Jonas, som kommer fra Gråsten.

“At vi brænder for uddannelsen ses jo på, at jeg kører fra Padborg til Haderslev hver eneste dag”, siger Belinda, som er på hold med Jonas.

Du kan læse mere om de mulighder, som EUC Syd byder på, hvis du klikker ind på deres hjemmeside .

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...