EUC Syd-debat: Kan I skaffe praktikpladser

8. juni 2015 Sundeved

Mandag formiddag satte en række politikere sig til rette foran en masse EUC-Syd-elever, der gerne ville have svar på nogle spørgsmål. Og politikerne ville gerne svare, fordi det jo kan blive kvitteret med et kryds den 18. juni.benny

SF, Kristendemokraterne, Socialdemokraterne, Enhedslisten, Radikale, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vra repræsenteret og en håndsoprækning viste, at der i alt var 12-14 stemmer at hente på EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

En håndsoprækning viste, hvem der havde bestemt, hvor krydset skal sættes og 12-14 unge rakte hånden op, da turen kom til den gruppe, der ikke har bestemt sig.

Praktikpladser

Det så ikke ud til at overraske politikerne i panelet, at eleverne gerne vil vide, hvordan der kan skaffes flere praktikpladser, så de kan komme i praktik ude i virkeligheden og ikke bare i skolepraktik.

“Virksomhederne har ikke taget ansvar og derfor må vi sikre, at industrien gør det”, siger Dennis Ørsted fra SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er nogle sociale klausuler, som hjælper. De betyder, at det offentlige kan forlange, at de firmaer, der byder ind jan callesenpå opgaver for det offentlige forpligter sig til at tage praktikanter”, siger Anders Brandt, som stiller op for Enhedslisten.

Socialemokraten Benny Engelbrecht er også opmærksom på problemet.

“Vi må gøre det mere attraktivt at tage elever, for vi skal have nok praktikpladser til dem, der uddanner sig”, siger han.

Stephan Kleinschmidt fra Radikal mener, der kan gøres noget for, at det bliver attraktivt for unge i Syddanmark at tage deres praktik i Tyskland.

“Vi må kunne finde nogle fradrag”, siger han.

Som ventet er Sarah Grønbæk fra Liberal Alliance imod sociale klausuler.

“Jeg og Liberal Alliance er imod tvang”, siger hun.IMG_9211IMG_9226

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Rytkjær fra Dansk Folkeparti er helt med på at bruge sociale klausuler og dermed tvinge virksomheder til at uddanne unge mennesker.

“Virksomhederne skal jo selv bruge dem, når der er faglærte”, siger han.

En afstemning blandt EUC Syd-eleverne viste lige mange for og imod sociale klausuler.

Efterfølgende emner handlede om, hvorvidt flygtninge skal til Danmark eller hjælpes lokalt og hvad politikerne kan gøre for virksomhedernes konkurrencedygtighed.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...