EUC Syd-elev Rasmus Theilmann fra Danfoss skal til landskamp i sit fag

30. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Rasmus Theilmann er 22 år og under uddannelse til automatiktekniker og skal repræsentere Danfoss og ikke mindst Danmark ved en landskamp inden for Mekatronik ved Scanautomatik Messen i Göteborg i næste uge.

Rasmus Theilmann er under uddannelse på EUC Syd og han har læreplads hos Danfoss Power Solutions i Nordborg.Danfoss har 140 lærlinge hvoraf knap en fjerdedel er automatikteknikere, og af de 32 mulige er Rasmus udvalgt til at bære fanen ved mesterskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Theilmann fra Danfoss og EUC Syd. Foto: Danfoss

Rasmus Theilmann fra Danfoss og EUC Syd. Foto: Danfoss

At kunne samarbejde er en vigtig del af det at være automatiktekniker, og netop samarbejde er også et af de faglige mål i konkurrencen. Rasmus Theilmann skal være makker med automatikteknikerlærling Dennis Jensen, som er lærling ved Grundfos. Sammen har de netop haft en uges hård træning i Aalborg i den kommende uge skal de konkurrere mod de øvrige lærlinge, der kommer fra Norge, Sverige og Holland.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Dedikation til faget

”Rasmus Theilmann har med sin selvstændighed, faglige stolthed og ballast fra tidligere studier imponeret Danfoss, og derfor var det kun naturligt, at valget faldt på ham”, siger Burkhard Winski i en pressemeddelelse. Han er HR-konsulent og ansvarlig for lærlinge på Danfoss.

Ud over den store dedikation til sit fag er en anden af Rasmus Theilmanns klare forcer, hans uddannelsesmæssige baggrund. Han har taget en gymnasial uddannelse og derefter været i Søværnet, og det var her interessen for elektronik og automatikteknik begyndte at gnistre. Efter værnepligten valgte Rasmus Theilmann at rejse fra Fyn, hvor han er opvokset, og tage til Als for at tage uddannelsen på EUC Syd og Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Mit mål er, at læse til civilingeniør, når jeg om halvandet år er færdig med uddannelsen som automatiktekniker. Men hvis muligheden for en stilling hos Danfoss byder sig, så vil jeg da slå til”, siger Rasmus Theilmann.

Mesterskaberne er en prøveklud

Danfoss deltog med en lærling i den danske udgave af Skills i februar, hvor de vandt Danmarksmester-skabet med automatiktekniker Emil Stenkjær Hansen, der også gik på skole på EUC Syd. Men Danfoss har ikke tidligere sendt deltagere ved landkampen i Mekatronik, som er en del af træningen til EuroSkills, derforegår til december.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss ønsker derfor at gribe chancen i år, og viser det sig, at landskampmesterskaberne er en succes, vil virksomheden overveje om de fremover skal erstatte DM i Skills.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...