EUC Syd-elev Rasmus Theilmann fra Danfoss skal til landskamp i sit fag

30. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Rasmus Theilmann er 22 år og under uddannelse til automatiktekniker og skal repræsentere Danfoss og ikke mindst Danmark ved en landskamp inden for Mekatronik ved Scanautomatik Messen i Göteborg i næste uge.

Rasmus Theilmann er under uddannelse på EUC Syd og han har læreplads hos Danfoss Power Solutions i Nordborg.Danfoss har 140 lærlinge hvoraf knap en fjerdedel er automatikteknikere, og af de 32 mulige er Rasmus udvalgt til at bære fanen ved mesterskabet.

Foto: Danfoss” width=”300″ height=”200″ /> Rasmus Theilmann fra Danfoss og EUC Syd. Foto: Danfoss

At kunne samarbejde er en vigtig del af det at være automatiktekniker, og netop samarbejde er også et af de faglige mål i konkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Theilmann skal være makker med automatikteknikerlærling Dennis Jensen, som er lærling ved Grundfos. Sammen har de netop haft en uges hård træning i Aalborg i den kommende uge skal de konkurrere mod de øvrige lærlinge, der kommer fra Norge, Sverige og Holland.

 

Dedikation til faget

”Rasmus Theilmann har med sin selvstændighed, faglige stolthed og ballast fra tidligere studier imponeret Danfoss, og derfor var det kun naturligt, at valget faldt på ham”, siger Burkhard Winski i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er HR-konsulent og ansvarlig for lærlinge på Danfoss.

Ud over den store dedikation til sit fag er en anden af Rasmus Theilmanns klare forcer, hans uddannelsesmæssige baggrund. Han har taget en gymnasial uddannelse og derefter været i Søværnet, og det var her interessen for elektronik og automatikteknik begyndte at gnistre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter værnepligten valgte Rasmus Theilmann at rejse fra Fyn, hvor han er opvokset, og tage til Als for at tage uddannelsen på EUC Syd og Danfoss.

 Mit mål er, at læse til civilingeniør, når jeg om halvandet år er færdig med uddannelsen som automatiktekniker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvis muligheden for en stilling hos Danfoss byder sig, så vil jeg da slå til”, siger Rasmus Theilmann.

Mesterskaberne er en prøveklud

Danfoss deltog med en lærling i den danske udgave af Skills i februar, hvor de vandt Danmarksmester-skabet med automatiktekniker Emil Stenkjær Hansen, der også gik på skole på EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Danfoss har ikke tidligere sendt deltagere ved landkampen i Mekatronik, som er en del af træningen til EuroSkills, derforegår til december.

Danfoss ønsker derfor at gribe chancen i år, og viser det sig, at landskampmesterskaberne er en succes, vil virksomheden overveje om de fremover skal erstatte DM i Skills.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...