EUC Syd: England er interesseret i The Danish Model

26. april 2018 Uddannelse

EUC Syd har i denne uge besøg af 17 skoleledere fra Wales. De deltagende skoler er midt i en stor omvæltning efter Brexit og et drastisk faldende elevtal – hele erhvervsuddannelses-systemet skal gentænkes.

Gæsterne fra Wales hører forskellige oplægsholdere om, hvordan det danske erhvervsuddannelsessystem er strikket sammen – ansvarsfordeling mellem de forskellige stakeholders (ansatte, elever, virksomheder, myndigheder osv.), hvilke niveauer vi underviser på, forholdet mellem virksomheder og skole, og hvordan vores elevers fremgang bliver synliggjort også for virksomhederne, hvor eleverne har praktikplads.

I sidste uge gæstede 16 repræsentanter EUC Syd – det var skoleledere, lærere, studievejledere, internationale koordinatorer og bibliotekarer fra forskellige franske handelskamre. De var også interesseret i at høre om den danske erhvervsuddannelsesmodel, de udfordringer vi står med og hvordan vi løser dem, for også Frankrig oplever en omfattende reform på området.

Studieturene er inspirationsrige for deltagerne, og de franske delegerede kunne se umiddelbare løsninger til den snarlige reform, skriver EUC Syd i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Massiv interesse for The Danish Model

EUC Syd har det seneste år oplevet en massiv interesse fra udlandet. Også flere steder fra Belgien og Tyskland har vi i de seneste måneder haft delegationer, der var meget interesserede i at høre om ’The Danish Model’, og hvordan vores uddannelsessystem med opdeling i moduler og individuel tilrettelæggelse bliver kørt.

Interessen for at lære af os er så stor, at vi fremover tilbyder hele set-up’et som et kursus. Det bliver et 3-dages forløb, hvor de udenlandske deltagere bliver præsenteret for bl.a. uddannelsesstrukturen, undervisningsmetoder, hvordan vi har kompetencerne og tiltrækker lærerkræfter, former og gennemfører samarbejde med virksomhederne og med de øvrige parter i uddannelsessystemet. Undervejs er der bl.a. virksomhedsbesøg, observationsklasser og også præsentation af sammenhængen med og den danske model for efteruddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

EUC Syd takker alle samarbejdspartnere Comwell Hotel, SDU og tømrerfirmaet Federau.dk i Aabenraa, som har taget imod delegationerne og stillet sig til rådighed.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...