EUC Syd får gæster fra Indien – der skal tales om efteruddannelse

9. marts 2018 Uddannelse

Fra mandag og fire dage frem får EUC Syd i Sønderborg og tre andre erhvervsskoler rundt om i Danmark besøg af en række delegerede fra indiske universiteter.

Besøget er et led i forberedelserne af en tættere samarbejde.

På de indiske universiteter er de specielt interesserede i vores høje faglighed og vores kompetencer til at undervise i og udføre mange forskellige håndværk, ligesom ’Applied Science’ – det anvendelsesorienterede i vores erhvervsuddannelser og det tætte samarbejde vi har med store og små virksomheder – er noget af det, som de indiske udsendte er meget interesserede i at høre mere om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vicedirektør på EUC Syd, Hans Lehmann, der tager imod delegationen på mandag, siger i en pressemeddelelse:

”Jeg glæder mig meget over, at man fra Indien viser den store interesse i dansk uddannelse og sender nogle dygtige folk hertil for at blive klogere på de danske uddannelser og kompetencer. Vores samarbejde kan forhåbentlig resultere i bl.a. solid og lærerig eksport af knowhow til Indien”.

EUC Syd efteruddanner også virksomheders medarbejdere i sammenhæng med de behov virksomhederne har for kompetente medarbejdere, og netop samarbejdet mellem uddannelse og virksomheder er en mangel i Indien.

I Indien er der lanceret det store program ’Skilling India’, der netop går ud på at uddanne håndværkere, som landet har stor mangel på.

Det er også i rammerne af ’Skilling India’, at dette samarbejde mellem de danske erhvervsskoler og de indiske universiteter skal indgå.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk