EUC Syd får ikke en løftestang – men en sparekniv

30. september 2015 Uddannelse

Politikerne på Christiansborg er slet ikke i tvivl om, der mangler praktik- og ærepladser til unge mennesker, der er under uddannelse på erhvervsskolerne. Og politikerne ser også gerne, at erhvervsskolerne får tidssvarende maskiner, så eleverne arbejder med det udstyr, som de senere møder ude i virksomhederne.download

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor havde politikerne stillet i udsigt, at der skulle bruges 45 millioner kroner på praktik- og lærepladser og der skulle købes nutidige maskiner for 100 millioner, så erhvervsskolerne uddanner til virkeligheden.

“I finanslovsudspillet er de penge ikke med til os og oven i det skal vi spare”, siger leder af EUC-Syd Finn Karlsen.

Der er kommet en ny erhvervsskolereform, som skal rulles ud i den kommende tid.

“Men det bliver svært, når vi samtidig skal spare”, siger Finn Karlsen til SønderborgNYT.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervslivet har i årevis råbt på kvalificeret arbejdskraft og nu bliver det mere end svært for skolerne at levere de dygtige håndværkere, som skal bruges i fremtiden.

Finn Karlsen er spændt på at følge forhandlingerne om Finansloven, fordi det kan ske, at politikerne kommer i tanke om, der skal bruges håndværkere til fremtidens vækst.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...