EUC Syd: Godt der kommer støttekroner til lærlinges praktikpladser

22. juni 2020 Uddannelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev i maj enige om at bruge 5,4 milliarder kroner på at holde en hånd under elever, lærlinge og danske virksomheder gennem midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Perioden med coronanedlukning og mange steder med faldende aktivitet har været – og udgør fortsat – en stor udfordring. Det risikerer at gå hårdt ud over elever og lærlinge, der som en del af deres uddannelse har lærepladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er derfor fra 1 maj og frem til 31 december indført en løntilskudsordning for private virksomheder, der har og/eller vil ansætte lærlinge. De omfattede virksomheder vil resten af året få dækket 75 procent af lønnen for igangværende lærlinge. Derudover gives der løntilskud for nye aftaler på 90 procent til ordinære uddannelsesaftaler og 45 procent til korte aftaler. Både offentlige og private arbejdsgivere får desuden forhøjet lønrefusion under skoleophold med 20 procent i 2. halvår af 2020.

Vicedirektør Hans Lehmann på EUC Syd er tilfreds med aftalen og siger i en pressemeddelelse:

“Trepartsaftalen støtter op om praktikpladsindsatsen med penge til virksomheder, som løfter deres ansvar og har praktikpladsaftaler. Vi har brug for faglærte og med den model, der er skruet sammen, koster det reelt ikke en privat arbejdsgiver noget at ansætte en elev eller lærling i år – og det er rigtig godt for både elever og virksomheder”.

Hvis man som virksomhed gerne vil have en konsulent fra EUC Syd ud for at høre mere tilskudsreglerne ved lærlinge, så kan man kontakte EUC Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk