EUC Syd: Praktik i Tyskland giver et “dobbelt” svendebrev

8. februar 2017 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Udsigten til et dobbelt svendebrev kan være med til at lokke håndværkerelever i praktik syd for grænsen.

“Sådan et kompetancebevis virker i begge lande og er klart en fordel”, siger vicedirektør Hans Lehmann fra EUC Syd. Han følger forarbejdet til Interreg-projektet, hvor danske EUC-elever kan tage praktik i Tyskland, meget nøje.

Hans Lehmann håber, at flere danske lærlinge tager deres praktik i Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det styres fra Flensborg og det involverer skoler og virksomheder i hele grænselandet”, siger Hans Lehmann til SønderborgNYT. Lige nu er der fokus på industri, transport, it, gastronomi og handel.

“I hotelbranchen har det i årevis været muligt at være i praktik i for eksempel Frankrig. Og med alle de grænsebutikker, der er, så giver det mening med dansktalende medarbejdere”, siger vicedirektøren.

Masser af praktikpladser

Regeringen har givet en praktikgaranti til håndværkerelever, men indtil den bliver en oplevet virkelighed, så kan det give mening at nå sit mål ved at satse på tyske arbejdsgivere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er forskel på uddannelse i Tyskland og Danmark, men dem arbejdes der på at udligne og forresten bliver det muligt at få tilskud til bolig og transport, hvis man bliver elev syd for grænsen”, siger Hans Lehmann.

EUC Syd tager elever med på praktikpladsbesøg i Tyskland, men Hans Lehmann fortæller, det er svært med industriuddannelserne i nabolandet.

“Mange af de aktiviteter, der er i industrien herhjemme bygger på certifikater. Du skal have certifikat for svejse, du skal have et for at køre truck og også certifikater til mange andre ting”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Succes i restauranterne

Tyske virksomheder vil gerne have danske elever og det går glimrende indenfor restaurationsfagene og i detailhandlen.

“Og nu skal vi lige have de gode eksempler indenfor de andre brancher”, siger Hans Lehmann.

På listen over ulemper ved praktik i Tyskland står der tre ord: Løn, sprog og kultur.

“Så man må gøre op med sig selv, om man vil overvinde forhindringerne eller måske opgive sin drøm om et svendebrev”, siger Hans Lehmann.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...