EUC Syd starter nye uddannelser i oktober

20. september 2019 Uddannelse

Der er stor mangel på faglærte, og med et svendebrev er man nærmest sikret job. Mange virksomheder er gået ind i kampen for at få flere uddannede til deres brancher, så på flere erhvervsuddannelser er der oprettet garanti for, at elever under uddannelse kan få en læreplads som lærling i virksomhederne.

Derfor starter vi den 21. oktober en hel række af uddannelser, skriver EUC Syd.

Eleverne begynder på det, der hedder grundforløb 2, som er for dem, der forlod folkeskolen for mere end to år siden. Har man taget en gymnasial eksamen, haft sabbatår, er ledig eller måske går og venter på næste optag på den ønskede erhvervsuddannelse, så er der her en rigtig god mulighed for at begynde sin uddannelse. Når man er over 18 år, er det SU-berettiget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grundforløb 2 varer 20 uger – det svarer til ½ skoleår – og det afsluttes med en praktisk prøve og herefter fortsætter man på hovedforløbet med vekslende perioder af skole og praktik i virksomhed.

Adgangskriterierne er det samme som ved al erhvervsuddannelse. Man skal have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende og ved afgangsprøven have fået mindst 02 i dansk og matematik.

Uddannelserne, der starter 21. oktober er:

Haderslev: Struktør

Sønderborg: Gastronom

Artiklen fortsætter under annoncen

Aabenraa:  Teknisk designer, tømrer, murer, bygningsmaler, snedker, gastronom og VVS

Har man spørgsmål, sidder studievejledere klar på tlf. 7412 4242.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk