EUC Syds skolehjem havde norske logerende

12. april 2019 Uddannelse

I løbet af året danner skolehjemmet gode rammer for elever og kursister med mange nationaliteter og uddannelsesbaggrunde. Skolehjemmet giver tag over hovedet til elever mange steder fra. Deriblandt Kina, Østrig og Frankrig.

For små tre uger siden bød man på skolehjemmet velkommen til de 10 norske elever, som er kommet for at opleve og lære af måden vi arbejder med håndværk på i Danmark.

Vi samarbejder med mange skoler i udlandet og også den norske skole i Ålesund. Ni af eleverne er hernede i praktik på skolen som kokke og en elev er bager. Han hedder Isak Kvennes Vinje og er 17 år gammel og under uddannelse til bager. De har et lidt andet forløb i Norge, så selvom han er 2 år undervejs, er det her første gang han stifter bekendtskab med praktik og arbejde ’ude i virkeligheden’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels Kristian Høj, som er bager på skolehjemmet, har været Isak Kvenne Vinjes underviser og mentor de seneste 2½ uge, skriver EUCs skolehjem til SønderborgNYT.

”Det er en fornøjelse at have med udenlandske elever at gøre, fordi læringen går begge veje, siger Niels Kristian Høj. Specielt de udenlandske elever kan man lære meget af, når det handler om lokale opskrifter og brug og udformning af køkkenredskaber fra deres lande, som vi normalt ikke bruger.”

Fornøjelsen har også været også på Isak Kvennes Vinjes side:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Noget af det bedste ved at lære fra Niels Kristian Høj har været, at han viser alting, men derefter lader mig prøve det hele selv med egne hænder – det giver virkelig en masse”.

Isak Kvenns Vinje har været meget begejstret for sit ophold og alt det han har lært, og synes at det har været spændende og lærerigt – men også hårdt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk