EUD- og EUX-eleverne fik en festlig afslutning på uddannelserne

29. juni 2022 Uddannelse
Afslutningen på EUD og EUX. Pressefoto
Afslutningen på EUD og EUX. Pressefoto

Tirsdag eftermiddag var 63 afgangselever fra EUD & EUX Business samt deres familie og venner samlet i skolens auditorie til en festlig afslutning på deres uddannelse. Direktør for Business College Syd, Bente Esbensen Jensen, bød velkommen inden en stolt uddannelseschef, Jesper Bitsch Bierbaum, holdt tale for eleverne.

Med Tour de France som udgangspunkt uddelte uddannelseschef Jesper Bitsch Bierbaum tre tour-trøjer til elever for deres særlige indsats. Den prikkede bjergtrøje blev givet til en elev, som har kæmpet sig over de største personlige bjerge, den grønne pointtrøje gik til en elev som altid går forrest, og endelig blev den gule førertrøje uddelt til den elev, som præsterer ud over det sædvanlige, skriver BC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den næste i talerækken var tidl. minister og nuværende folketingsmedlem Benny Engelbrecht, der lykønskede eleverne med deres eksamen og de muligheder, der nu ligger foran dem.

Michael Vogensen underholdt med to smukke sange tilegnet ungdommen, inden først eksamensbeviser og dernæst legater blev uddelt.

 39 EUX-studenter og 24 EUD’ere fik deres eksamensbevis, så de nu er klar til næste del i deres uddannelse – nemlig en læreplads inden for handel, detail eller kontor. De fleste bliver i lokalområdet, mens enkelte har søgt og fået en læreplads i Tyskland via ordningen Praktik i Udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De resterende elever planlægger enten et sabbatår eller at benytte sig af muligheden for – med en EUX studentereksamen – at søge ind på en videregående uddannelse.

Legater

Der blev uddelt følgende legater:

Afgangselev fra EUX Nariman Ramoue  modtog et legat fra HK Sydjylland – fanebærerprisen 2022 på 4000 kr. fordi hun er en holdspiller. Hun melder sig altid frivilligt til sociale og faglige aktiviteter. Hendes klassekammerater nominerede hende som ”Årets lærer”, idet hun altid deler ud af sin viden og er villig til at hjælpe andre. Hun er ikke bange for at gå forrest og hun et forbillede for andre elever. Det har været en sand fornøjelse at undervise Nariman.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afgangselev fra EUD Tim Motsch Madsen modtog Business College Syds Personaleforenings legat på 1.000 kr. for altid at være imødekommende, glad, frisk og sprede en god stemning. Tim har haft god indflydelse på klassefællesskabet idet han er opmærksom på sine klassekammerater, og hurtigt ser, hvis der er brug for at en bliver inkluderet i fællesskabet. Desuden har han taget ansvar for afvikling og gennemførelse af sociale arrangementer bl.a. ved at deltage i skolens festudvalg.

Studenterne fra EUX Business er:

Artiklen fortsætter under annoncen

EUXa:
Ali Sina Haydari, Anna Avetiki Petrosyan, Camilla Thomsen, Hjørdis Schlaikjer, Jacob Ottesen, Khusbo Abdol Satar, Kira Blindbæk Hansen, Lena Riis Callesen, Murtada Akil Hussein Al-Kassib, Nariman Ramoue, Noah Frøhlich Thøisen, Pernille Helene Kock, Sandra P., Sofie Stoltz, Susanne Magdalene Eis, Trine Jæger Jensen, Zohra Ahmad Awad.

EUXb:

Abd-Allmuhaiman Omeyrat, Anne-Mette Frost Hansen, Caroline Ketelsen, Dardan Mararova, Edis Jakupovic, Emil Seelk, Gassan Halwani Dit Setrallah, Hadi Fadi Ahmad, Hawra Rajah Al-Husseini, Isabella Pallesen Sørensen, Jafar Ismail Nabar Musbeh, Josefine Kaad Hansen, Katrin Eva Hjaltadottir, Klara Thaysen Simonsen, Maris Constantin Ritter, Mette Thuesen Jacobsen, Nikolai Mateo Rosenberg Hagen, Oliver Bjerremann Hjorth, Raneem Alashraf, Thea-Agnete Elmvang Christensen, Trine Willert, Trine Juhl Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...