European Energy skal bygge vindmøllerne i Lillebælt

Foto: Visualisering, Lillebælt Syd Vindmøllepark
Foto: Visualisering, Lillebælt Syd Vindmøllepark
1. juli 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Sønderborg Forsyning indgår nu et samarbejde med European Energy om udvikling af Lillebælt Syd Vindmøllepark. Det oplyser Lillebælt Syd Vindmøllepark i en pressemeddelelse.

”Det er en win-win situation for begge parter. Mens Staten sætter rammerne for klimaomstillingen, så er det ofte kommunerne og de private selskaber, der løfter opgaverne med konkrete initiativer. Det er nødvendigt, for at vi som land kan nå i mål med visionerne i den grønne omstilling, og aftalen er med til at sætte skub i den grønne omstilling”, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

European Energy tilføjer nødvendige kompetencer til den maksimalt 160 MW store vindmøllepark, der skal udvikles og etableres af selskabet Lillebælt Vind A/S. En endelig partnerskabsaftale med European Energy ventes på plads inden udgangen af året og European Energy ser frem til at bidrage til at realisere projektet:

”Vi ser frem til at samarbejde med Sønderborg Forsyning om at sikre Sønderborg den CO2-neutrale strøm, som skal understøtte områdets klimaomstilling frem mod 2029. Vi er meget tilfredse med, at Sønderborg Kommune efterspørger vores ekspertise inden for vedvarende energiprojekter, som vi har en stor erfaring med at gennemføre hele vejen fra projektering til nettilslutning,” siger Knud Erik Andersen, der er administrerende direktør i og stifter af den danske virksomhed European Energy, som har hovedsæde i Søborg ved København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektets realisering forudsætter, at der laves en opdateret miljøkonsekvensvurdering og at den godkendes af Energistyrelsen samt at der efterfølgende gives byggetilladelse.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...