Fælles værktøjskasse klar til lokale virksomheder

2. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På et erhvervstræf spurgte erhvervslivet efter den gode fortælling om Sønderborg, som kan bruges, når der for eksempel skal rekrutteres nye medarbejdere. Tanken var, at det gav rigtig god mening, hvis man lagde vægt på alt det gode, der er ved at bo i Sønderborg.

Erhvervslivet bad ikke om en stor forkromet reklamekampagnen, men en lavpraktisk værktøjskasse, som var proppet med masser af gode billeder og input om hele Sønderborg.

“Og nu er vi klar med en værktøjskasse, som løbende vil blive udvidet og opdateret”, siger Pernille Refshauge fra Sønderborg Erhvervsservice til en gruppe inviterede mennesker fra erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var Tanja Have fra Commocean, der gav værktøjskassen nogle ord med på vejen. Sønderborgs grundfortælling har til formål at give læseren en fornemmelse af Sønderborg. Det er vigtigt at huske på, at læseren ikke nødvendigvis er tilflytter, jobsøgende eller turist.

“Formålet er altså ikke direkte rekruttering, men derimod at sikre et generelt, bredere og positivt kendskab til Sønderborg. Med andre ord skal læseren lære os at kende og få en fornemmelse af, hvor, hvem og hvad vi er samt gøres nysgerrig på Sønderborg”, siger Tanja Have.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grundfortællingen er et redskab, som kan bruges til inspiration af alle aktører, der kommunikerer om området. Håbet er, at en fælles grundfortælling direkte og indirekte skaber en større sammenhæng, når vi kommunikerer om os selv og det område, vi bor i.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Værktøjskassen er lavet i tæt dialog med virksomhederne og den fremhæver styrkepositionerne i Sønderborg, som er Sønderborgs beliggenhed tæt ved grænsen, at Sønderborg er en storby i naturen og så at der er handlekraft i Sønderborg – se for eksempel ProjectZero-visionen”, siger Tanja Have.

“Styrkepositionerne er blevet trykprøvet af testgrupper ude i landet, så det er ikke bare os selv, der kender til dem”, siger Pernille Refshauge.

Det handler om at vi skal snakke om masser af udsyn og ikke udkant – og jo flere, der fortæller om alt det gode ved Sønderborg, des bedre bliver det for os allesammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Godkendt af erhvervslivet

Idræthøjskolens forstander Michael Willemar vendte tommelfingeren opad.

“Der er mange ting i værktøjskassen, som vi kan bruge på højskolen, så vi kan fortælle vores kursister om alt det, som de kan opleve i Sønderborg og hvor hurtigt de kan nå både Flensborg og Hamborg”, siger højskoleforstanderen.

Der er også elementer, som SDU på Alsion vil bruge, når der skal findes nye ingeniørstuderende.

“Jeg vil bestemt også bruge værktøjskassen, når vi skal rekruttere”, siger Lars Riemann fra Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

I værktøjskasse er der en masse billeder og historier, som virksomheder kvit og frit kan bruge – uden at de skal betale een eneste krone.

Se: Værktøjskassen