Fælleslisten: Fokus på erhvervsudvikling er at smede mens jernet er varmt

26. oktober 2017 KV2017

Borgmesterkandidat Aase Nyegaard skriver:

I tirsdagsudgaven af den Sydvestjyske Venstrepresse blev Fælleslistens forslag om et nyt Udviklingsudvalg i det fremtidige byråd, betegnet af Peter Hansen og Erik Lauritzen som ”ikke gennemtænkt”. Det kan man jo altid sige, når man ikke har saglige argumenter! Faktisk er forslaget godt gennemtænkt og begrundet. Det kan man selv overbevise sig om på Fælleslistens hjemmeside, hvor alle fakta om Sønderborgs problemer med erhvervsudvikling står til rådighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig blev der argumenteret med, at det ikke er erhvervsudvikling, men arbejdskraft der er vores største problem. Det lyder som om de to herrer mener, at vi skal holde igen med erhvervsudvikling fordi der er mangel på arbejdskraft. Hvis man skal følge den logik, så er det jo godt at Siemens lukker og Gramkow skærer ned, så bliver problemet med arbejdskraft jo mindre!

Grunden til at der er mangel på arbejdskraft er, at vi er inde i en opgangsperiode. Så er der flere der har lyst til at starte ny virksomhed eller udvide en eksisterende. Forestiller Peter Hansen og Erik Lauritzen sig, at man skal vente med erhvervsudvikling til der er overskud af arbejdskraft? Så er det jo nok fordi der er nedgangstider og dermed meget sværere at starte nye virksomheder og udvide. Så det bliver rigtig meget op ad bakke at følge den bagvendte logik!

Nej, det handler om at smede når jernet er varmt! Derfor er det netop det rigtige tidspunkt at sætte ekstra turbo på indsatsen for at udvikle vores erhvervsliv. Så får vi et problem med arbejdskraft, men det er selvfølgelig en del af opgaven at udvikle løsninger til det.

I Fælleslisten er vi ikke indstillet på at tøve, når det handler om mere erhvervsudvikling. Vi har i Sønderborg et stort behov for forbedring som fakta viser, og tiden er rigtig til at sætte turbo på udviklingen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk