Fællesspisning og sejlerforedrag i Gråsten

Sejlerparret i deres båd
Sejlerparret i deres båd
24. november 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag den 7. december er der igen ’Fællesspisning For alle med glæde af fællesskaber’ og det er klokken 17 i BHJ-Salen i Ahlmannsparken i Gråsten.

Tilmelding er nødvendig og den klarer man ved at købe en billet til 75 kroner i enten Ahlmannsparken eller i Den Gamle Skomager, fortæller arrangør Svend Schütt i en pressemeddelelse. Menuen er Forloren hare med gelé, grønt, kartofler og sovs.

Efter fællesspisningen kommer foredraget ‘Sol over toppen’, som varer et par timer timer, med en pause i midten.

Artiklen fortsætter under annoncen

I et multimedieforedrag beretter et par om en rejse fra Alaskas skovklædte bjerglandskaber til Arktis’ kolde vidder, hvor isen sætter dagsordenen. Turen startede i Cordova, Alaska, og sluttede i Aasiaat i Grønland.

Parret gennemsejlede sommeren 2012, som de første danskere, den sagnomspundne Nordvestpassage i sejlbåd. Den globale opvarmning har siden 2007 gjort det muligt at for andre end isforstærkede fartøjer at sejle gennem den i en kort periode sidst på sommeren. Turen bød på magiske naturoplevelser, og adskillige møder med herskeren af Arktis, isbjørnen.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...