Fakta har succes syd for grænsen

16. april 2013 Politik

De to Fakta-butikker syd for grænsen tiltrækker både tyskere og danskere i stor stil – fortsætter udviklingen, vil omsætningen allerede i år nå på niveau med de største i Coop Danmark.

Antallet af kunder overstiger allerede langt, hvad Coop havde forventet, og det er ikke bare småting, der bliver smidt i kurven på fem minutter. Omkring halvdelen af omsætningen hentes i de klassiske grænsevarer, den anden halvdel fra dagligvarer, når både tyskere og danskere handler i de to Fakta-butikker i Harrislee og Aventoft.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Fortsætter den udvikling vil butikken i Harrislee allerede i år komme på niveau med de største i Coop Danmarks 1.200 butikker. Salget vil da kunne nå op på omkring 300 millioner kroner – det er, hvad de største Kvickly varehuse omsætter for, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Mange danskere køber i forvejen dagligvarer på den anden side af grænsen i de tyske kæder, og i weekenden kan Ronny Glindemann i Jyllands-Posten fortælle, at halvdelen af bilerne på parkeringspladserne foran de tyske butikker har danske nummerplader.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Formålet med Fakta i grænselandet er at få del i den stigende handel der – hvilket tilsyneladende er lykkedes. Trods succesen støtter Coop Danmark dog lavere afgifter, og Fakta forventer at holde fast i de tyske butikker, uansat udfaldet af politikernes debat om at sænke afgifterne på de mest populære grænsevarer.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...