Fakta har succes syd for grænsen

16. april 2013 Politik

De to Fakta-butikker syd for grænsen tiltrækker både tyskere og danskere i stor stil – fortsætter udviklingen, vil omsætningen allerede i år nå på niveau med de største i Coop Danmark.

Antallet af kunder overstiger allerede langt, hvad Coop havde forventet, og det er ikke bare småting, der bliver smidt i kurven på fem minutter. Omkring halvdelen af omsætningen hentes i de klassiske grænsevarer, den anden halvdel fra dagligvarer, når både tyskere og danskere handler i de to Fakta-butikker i Harrislee og Aventoft.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Fortsætter den udvikling vil butikken i Harrislee allerede i år komme på niveau med de største i Coop Danmarks 1.200 butikker. Salget vil da kunne nå op på omkring 300 millioner kroner – det er, hvad de største Kvickly varehuse omsætter for, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Mange danskere køber i forvejen dagligvarer på den anden side af grænsen i de tyske kæder, og i weekenden kan Ronny Glindemann i Jyllands-Posten fortælle, at halvdelen af bilerne på parkeringspladserne foran de tyske butikker har danske nummerplader.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Formålet med Fakta i grænselandet er at få del i den stigende handel der – hvilket tilsyneladende er lykkedes. Trods succesen støtter Coop Danmark dog lavere afgifter, og Fakta forventer at holde fast i de tyske butikker, uansat udfaldet af politikernes debat om at sænke afgifterne på de mest populære grænsevarer.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...