Får aftrædelsesgodtgørelse – men arbejder videre

15. april 2013 Erhverv

Normalt er fratrædelsesbeløb noget, man giver til folk, der fratræder deres stilling.

Men adskillige steder i det offentlige har der bredt sig en praksis, hvor cheferne bliver belønnet med store aftrædelsessummer, selv om de fortsætter i stillingen.
De seneste fem år har Region Syddanmark f.eks. udbetalt fratrædelsesbeløb til tre ledende medarbejdere, der stadigvæk arbejder i regionen med ansvaret for det lokale sygehusvæsen. I et af tilfældene fik en chefansat næsten 1,4 millioner kroner i aftrædelsesgodtgørelse selvom han fortsatte i en ny tidsbegrænset stilling – en såkaldt åremålsansættelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge professor ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, burde bonusordningerne ikke kunne finde sted i det offentlige, skriver politiken.dk
– Det oprindelige mål med åremålsansættelser var at få en fleksibilitet, så man kunne slippe af med cheferne igen. Som kompensation for, at de ikke er sikret lang ansættelse, giver man dem en højere løn, hvilket er fair nok. Men når man genansætter folk og alligevel giver dem fratrædelsesgodtgørelse, bliver det helt barokt. Så rutter man temmelig voldsomt med pengene«, siger Flemming Ibsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...