Får aftrædelsesgodtgørelse – men arbejder videre

15. april 2013 Erhverv

Normalt er fratrædelsesbeløb noget, man giver til folk, der fratræder deres stilling.

Men adskillige steder i det offentlige har der bredt sig en praksis, hvor cheferne bliver belønnet med store aftrædelsessummer, selv om de fortsætter i stillingen.
De seneste fem år har Region Syddanmark f.eks. udbetalt fratrædelsesbeløb til tre ledende medarbejdere, der stadigvæk arbejder i regionen med ansvaret for det lokale sygehusvæsen. I et af tilfældene fik en chefansat næsten 1,4 millioner kroner i aftrædelsesgodtgørelse selvom han fortsatte i en ny tidsbegrænset stilling – en såkaldt åremålsansættelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge professor ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, burde bonusordningerne ikke kunne finde sted i det offentlige, skriver politiken.dk
– Det oprindelige mål med åremålsansættelser var at få en fleksibilitet, så man kunne slippe af med cheferne igen. Som kompensation for, at de ikke er sikret lang ansættelse, giver man dem en højere løn, hvilket er fair nok. Men når man genansætter folk og alligevel giver dem fratrædelsesgodtgørelse, bliver det helt barokt. Så rutter man temmelig voldsomt med pengene«, siger Flemming Ibsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 112, Sønderborg

Brand i kælderen i boligblok

30. juli 2021 112

Omkring 23:30 blev Sønderborg Brand og Redning torsdag kaldt ud til en brand i en boligblok i Ringgade i Sønderborg. “Der var ild i en tørretumbler i kælderen og alle beboere i opgangene blev evakueret”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at branden hurtigt blev slukket. “Så her klokken oo:20 er alle […]

Læs mere...