Farlige batteri-tyverier

13. december 2013 Uncategorized

Bomme ved jernbaneoverskæringer er placeret på deres pladser for at skabe sikkerhed – den sikkerhed blev forleden sat over styr da der blev stjålet batterier i flere af bommene i sendeområdet.

Hele fem steder pillede tyve batterierne ud af bommene. Bommene kører på fast strøm, men har batterier som backup, hvis strømmen skulle svigte. Når batterierne fjernes, går bommene ned som en sikkerhedsforanstaltning og de hæver sig ikke, før der er isat et nyt batteri.

Hvis der sker en fejl, så bommene ikke går ned og toget kommer, så bliver det anderledes alvorligt siger Bent Madsen fra Sønderborg politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis man forestiller sig den uheldige situation at der så kommer et tog samtidig med en bil så hedder det ikke alene tyveri, så hedder det at udsætte andre for væsentlig fare. Så er det den helt store fælde der klapper når vi finder frem til tyvene, siger Bent Madsen til Radio Als.

Det er formentlig bly i batterierne som tyvene er gået efter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...