Farlige batteri-tyverier

13. december 2013 Uncategorized

Bomme ved jernbaneoverskæringer er placeret på deres pladser for at skabe sikkerhed – den sikkerhed blev forleden sat over styr da der blev stjålet batterier i flere af bommene i sendeområdet.

Hele fem steder pillede tyve batterierne ud af bommene. Bommene kører på fast strøm, men har batterier som backup, hvis strømmen skulle svigte. Når batterierne fjernes, går bommene ned som en sikkerhedsforanstaltning og de hæver sig ikke, før der er isat et nyt batteri.

Hvis der sker en fejl, så bommene ikke går ned og toget kommer, så bliver det anderledes alvorligt siger Bent Madsen fra Sønderborg politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis man forestiller sig den uheldige situation at der så kommer et tog samtidig med en bil så hedder det ikke alene tyveri, så hedder det at udsætte andre for væsentlig fare. Så er det den helt store fælde der klapper når vi finder frem til tyvene, siger Bent Madsen til Radio Als.

Det er formentlig bly i batterierne som tyvene er gået efter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...