FC Sønderborg lukker deres senioroverbygning

Foto: FC sønderborg
29. maj 2020 Kultur

En enig styregruppe for senioroverbygningen i FC Sønderborg har på baggrund af Forretningsudvalgets indstilling enstemmigt vedtaget at lukke senioroverbygningen.

FC Sønderborgs seniorhold har over en længere periode bestået af få spillere og været i en sårbar situation.

Styregruppens beslutning fremsendes til behandling i DBU Jylland disciplinærudvalg. DBU Jylland har meddelt, at de under de givne omstændigheder vil se positivt på ønsket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle styregruppens Senior-moderklubber beklager beslutningen. Der var for få klubber med i senioroverbygningen og dermed ikke tilstrækkeligt grundlag/fødekæde af spillere til at drive en senioroverbygning, oplyser FC Sønderborg i en pressemeddelelse.

Formand for forretningsudvalget Hans Christian Jensen:

“Det har været en svær beslutning. Alle der har været rundt om holdet har arbejdet benhårdt gennem flere år på at få etableret et stærkt seniorhold, men desværre uden held. Vi bliver nødt til at udvise rettidig omhu og når vi vælger at gøre det nu, betyder det, at vi kan afvikle senioroverbygningen uden at det får økonomiske konsekvenser for FC Sønderborg eller moderklubberne”.

Manager Kim Poulsen finder det meget ærgerligt at der ikke er grundlag for, at FC Sønderborg kan have et stærkt senior hold i FC Sønderborg:

“Vi vil nu sætte endnu mere fokus på ungdomsoverbygningen og her er der 100 procent opbakning fra alle moderklubberne. Endvidere arbejdes der på et endnu tættere samarbejde med SønderjyskE Fodbold. Som DBU licensklub er vi inde i en rivende udvikling og den vil der blive endnu mere fokus på fremadrettet. Samtidig vil det betyde flere ressourcer til at styrke vores set-up indenfor talentudviklingen – alt til gavn og glæde for de mange talentfulde og ambitiøse spillere i FC Sønderborgs ungdomsafdeling”, siger Manager Kim Poulsen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk