Fearfighter: Angst kan behandles via internettet

1. marts 2015 REGIONALT

Selvom hver 10. dansker på et tidspunkt i livet rammes af angst, så er det kun få, der søger hjælp.ANGST

“Vi ved, at mange mennesker med angst normalt vil holde sig fra at søge hjælp på grund af eksempelvis frygt for stigmatisering og økonomiske udfordringer”, siger Kim Mathiasen, der er psykolog og projektleder på Internetpsykiatrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil Psykiatrien i Region Syddanmark nu tilbyde hjælp til bange på nettet.

FearFighter, hedder hjælpen.

Her kan den angste via sin computer gennemgå et terapi-forløb, når det passer ind i den angstes hverdag og i kendte, trygge rammer.

Undervejs i forløbet får han/hun støtte af en psykolog fra Internetpsykiatrien.

“Med udvidelsen af Internetpsykiatrien med FearFighter får de nu mulighed for at komme uden om nogle af de angstbarrierer, der ellers ville holde dem tilbage, og erfaringer fra udlandet viser, at behandling via nettet er lige så effektiv som traditionel behandling”, siger Kim Mathiasen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fearfighter

FearFighter er baseret på ni trin, der gennemføres med ca. en uges mellemrum.

Trinene er en kombination af læring om lidelsen og behandlingen, samt en række konkrete øvelser og redskaber, leveret gennem videoklip, konkrete eksempler, demonstration af øvelser samt hjemmeopgaver.

Terapien understøttes af psykologer i Internetpsykiatrien, der udreder patienten via videokonference, følger udviklingen ved hjælp af spørgeskemaer og understøtter processen via korte telefonopkald eller skriftlig støtte.

FearFighter er gratis.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...