Fem kandidater til titlen som Sønderborg Vækstvirksomhed 2019

26. november 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Til Årets Business Event den 5. december på Det Blå Gymnasium bliver det afsløret, hvem af de nominerede virksomheder, der løber med prisen og æren. Helge Bruhn A/S, Blue Monkeys in Space ApS, Better Energy Solutions A/S og ALSMATIK A/S samt Kallehave Stål & Montage er de fem nominerede virksomheder til Sønderborg Vækstpris 2019.

Det skriver Vækstrådet i en pressemeddelelse.

Alsmatik A/S

ALSMATIK A/S er en 100 procenr danskejet virksomhed, der udvikler software- og hardwareløsninger til komplette automatiseringsanlæg. Virksomheden har været etableret siden 1997.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheden spænder bredt og har løst opgaver for kunder i det danske erhvervsliv, både i og udenfor Danmark. Opgaverne løses skræddersyet ud fra kundens behov og ønsker og kan omfatte hele produktionsanlæg, maskiner, transportanlæg, test/proces-anlæg og meget mere.

ALSMATIK’S eget produkt – PLCSQL Link- er et banebrydende koncept for datakommunikation til proceshåndtering.

ALSMATIK er en fullservice samarbejdspartner, der er med i hele projektet fra kravspecifikation over test hos kunden til oplæring af operatører og den efterfølgende optimering og support.

Artiklen fortsætter under annoncen

Better Energy Solution

Better Energy Solution er storskala udbyder af solcelleparker og håndterer hele værdikæden fra udvikling, finansiering, drift og vedligehold.

Virksomheden er resultatet af sammenlægningen mellem AT Solar og Better Energy, som skete i efteråret 2018 og virksomheden er et mønstereksempel på, at konkurrenceevne styrkes, når man samler de bedste teknologikompetencer i en virksomhed.

Better Energy Solution samarbejder bl.a. med energilagringseksperter fra Risø om at udvikle og demonstrere energilagringsteknologier, der kan optimere og stabilisere el-leverancer fra solcelleanlæggene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et erklæret mål om at være Nordens førende leverandør af solcelleanlæg og aktivt bidrage til at udvikle nye energiløsninger understreger Better Energy Solution A/S sin vision om at arbejde for en sund, sikker og bæredygtig fremtid. Better Energy Solution A/S modtog i 2018 JCI Sønderborgs Initiativpris, som vægter bæredygtighed, rummelighed og fightervilje.

Better Energy Solution, der har 46 medarbejdere, er nomineret for første gang som Sønderborg Vækstvirksomhed, baseret på bl.a. udvikling i bruttoresultat og resultat før skat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blue Monkeys In Space ApS

Blue Monkeys In Space ApS er selskabet bag webshoppen BodyMod.dk, der – ud over i Danmark – findes i 18 lande på landenes egne sprog.  BodyMod sælger piercing- og stretchingsmykker. Webshoppen blev lanceret i 2010 og målet har altid været, at kunderne skal opleve, at de bestilte produkter leveres hurtigt til skarpe priser og med femstjernet kundeservice.

Virksomheden samarbejder bl.a. med SDU og jobcentret med det formål at ansætte og uddanne personer, der behersker de lokale sprog i de lande, hvor virksomheden har webshops. Af virksomhedens ca. 50 team-members er ca. ¼ bosiddende i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Logistik og it-infrastruktur er afgørende for webshops og Blue Monkeys In Space har et velfungerende logistikset-up, der kan håndtere de flere end 500 ordrer, som dagligt afsendes fra virksomheden i Augustenborg. It-infrastrukturen er velfungerende i Sønderborg-området, og det understreges bl.a. af det lokale peer-to-peer e-handelsnetværk, der har flere end 70 medlemmer og som Blue Monkeys In Space har været med til at etablere.

Optimering og effektivisering er nøgleord for virksomheden og alle online kampagner er optimeret i forhold til lokale forhold og helligdage og i øvrigt alle tænkelige onlinemarkedsføringsredskaber.

I de kommende år vil virksomheden udbygge sin globale repræsentation, bl.a. i USA samtidig med, at ordrekapacitet og -håndtering optimeres yderligere.

Helge Bruhn A/S

Helge Bruhn A/S blev startet i 1967, da Helge Bruhn købte Schmidts Maskinfabrik på Dybbølgade. I 1974 flyttede virksomheden til større nybyggede lokaler i det dengang ny anlagte industriområde omkring Ellegårdvej. Virksomhedens nuværende ejer og direktør er Lars Bruhn.

Som underleverandør dækker firmaets forretningsområde et bredt spektrum af industri- og håndværksvirksomheder indenfor maskinbranchen, fødevarebranchen og byggebranchen m.v.

Kernekompetencen er pladebearbejdning i stål, rustfrit stål og aluminium, bl.a. med laserskæring i op til 25 mm tykke plader. Helge Bruhn råder over det nyeste computerstyrede laser-, bukke- og svejseudstyr, og arbejder i stål, rustfrit stål og aluminium. Den store kundekreds ligger i lokalområdet, men der er kunder over hele landet. Der ekspederes 20-25 ordrer pr. dag, der hver især løser kundens individuelle behov.

Der er ca. 30 ansatte hos Helge Bruhn A/S, hvoraf hovedparten er uddannede klejnsmede og maskinarbejdere, og der uddannes en ny smedelærling mindst een gang om året. I ordrebehandlingen arbejder konstruktørerne med 3D-Modelering og simulering, der optimerer fremstilling og præcision i det udførte arbejde.

Kallehave Stål & Montage

Det er tredje år i træk, at Kallehave Stål & Montage er nomineret som Sønderborg Vækstvirksomhed og virksomheden fik prisen i 2018. Virksomheden er dynamisk og vækster i takt med de mange spændende opgaver, som lander i ordrebogen. Alene i år er Kallehave blevet anerkendt med såvel Dansk Industris Initiativ Pris Sydjylland som BDO pris til succesvirksomheder i Sydjylland. Kallehave har også deltaget EYs Entrepreneur of the year.

Virksomhedens ucces har givet en placering på Financial Times liste over de 1000 hurtigst voksende virksomheder i Europa – FT1000.

Virksomheden blev etableret i 2010 og har i dag ca. 40 medarbejdere. Virksomheden producerer bygningsstål, industriservice til fødevare-og anden industri, smedearbejde for erhverv og private og har også et værksted, hvor der smedes og svejses i plastmaterialer. Virksomheden er ordreproducerende og har egen tegnestue, der kan konkretisere og visualisere kundernes ønsker.

Kallehave Stål & Montage har været med til at bygge Hotel Alsik, inkl. gangbroen mellem hotellet parkeringshuset overfor, biografbygningen i Borgen og er netop nu i gang med et andet synligt projekt i Sønderborg, nemlig levering af konstruktionsstål til nybyggeriet ved Deutsches Museum i Sønderborg.

Har du lyst til at være med til at fejre vækst og iværksætteri, så kan du tilmelde dig Årets Business Event via dette link.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...