Fem skoler går til kamp mod unges rusmiddel-misbrug

21. april 2017 Uddannelse

Rusmidler går hårde tider i møde på ungdomsuddannelserne i Sønderborg Kommune. I dette skoleår går fem skoler sammen med kommunen nemlig til kamp mod unges brug af rusmidler. Det er Sønderborg Statsskole, Alssundgymnasiet Sønderborg, VUC Syd Sønderborg, Sønderborg Produktionshøjskole og 10’eren, der slutter sig til projektet #mindrerus, som Business College Syd allerede har gode erfaringer.

Unges brug af udvalgte rusmidler har været større i Sønderborg Kommune end i andre af de syd-  og sønderjyske kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar 2016 tog Business College Syd problemet op og har gennem netværket Ungeliv udviklet og implementeret projekt #mindrerus i samarbejde med Sønderborg Kommune. Projektet skal forebygge og nedbringe forbruget af rusmidler, og resultaterne af indsatsen er så gode, at flere skoler fra Ungeliv-netværket nu ønsker at blive en del af projektet.

“Vi vil gerne kunne tage et eventuelt misbrug i opløbet, og med projekt #mindrerus ser det ud til, vi har fundet en form, der virker. Sundhed og trivsel er bl.a. vigtig for de unges evne til at lære, siger sundhedsudvalgsformandHelge Larsen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>