Femte årgang på Humlehøj-Skolen med i spændende sundhedsforsøg

25. februar 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

På Humlehøj-Skolen skal eleverne på 5. årgang i de kommende 11 uger deltage i et stort forsøg, der går ud på at finde ud af, hvilken effekt fodboldtræning har på deres fysik, trivsel og ikke mindst læring. Foruden den fysiske træning skal eleverne undervises, så de får en øget viden om sundhed.

Forsøget er et samarbejde mellem skolen, DBU, FIFA og Københavns Universitet. Humlehøj-Skolen er foreløbig den eneste skole fra Sønderborg Kommune, der deltager. I alt er det meningen, at 30.000 danske skoleelever over en to-årig periode skal deltage i forsøget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fodboldtræningen kommer til at foregå i de to ugentlige bevægelsestimer, eleverne i forvejen har på skemaet.

Før fodboldtræningen indledes i uge 10, skal eleverne på mandag igennem en omfattende fysisk test, som måler alt fra højde og drøjde til kondition og udholdenhed. Testen gentages efter det 11 uger lange træningsforløb, så forskerne på Institut for Idræt på Københavns Universitet kan måle effekten.

Lærer Micki Crillesen og pædagog Mohammed Charaf, der er ansvarlige for forløbet på Humlehøj-Skolen, har begge været på kursus, så de er klædt på til opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...