Regeringen har sammen med SF og De Radikale i dag præsenteret finanslovsaftalen for 2025 med en plan om at indføre skolemad i folkeskolerne. Initiativet sigter mod at forbedre elevernes sundhed og koncentration ved at sikre adgang til nærende måltider i skoletiden. Det er noget, skoleleder Michael Jacobsen fra Dybbøl-skolen ser positivt på.
“Det er en glimrende idé, og nogle af skolens medarbejdere har allerede gjort sig erfaringer i forbindelse med et Erasmus-projekt, hvor lærere og skoleledere har mulighed for at udveksle erfaringer og lære af skolesystemer i andre lande. Ved et besøg i Sverige og Finland har medarbejderne set, hvordan skolemad har haft en positiv indvirkning på elevernes engagement og sikret, at alle børn får noget at spise,” siger skoleleder Michael Jacobsen til SønderborgNYT.
Han understreger dog, at der er praktiske spørgsmål, som skal løses, før skolemad kan blive en realitet: “Skal maden leveres udefra, eller skal den laves lokalt? Hvor skal eleverne spise? Og hvordan sikrer vi en god logistik omkring måltiderne?”
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye siger i forbindelse med dagens fremlæggelse af finanslovsaftalen for 2025, at målet er at skabe de bedste rammer for børns læring og trivsel:
“Med skolemad i folkeskolen bliver der taget et vigtigt skridt mod at sikre, at alle elever får den nødvendige ernæring til at klare skoledagen.”
“Vi ser, at det fungerer godt i daginstitutionerne, hvor madordninger er en del af hverdagen, og børnene trives. Det samme tror jeg, vi vil opleve i skolen,” tilføjer skoleleder Michael Jacobsen fra Dybbøl-skolen.
Forslaget om skolemad har generelt fået opbakning fra flere politiske partier og interesseorganisationer, der ser det som et positivt skridt mod at fremme trivsel og læring i skolen.